Social

Tabăra internațională de pictură în aer liber de la Nenciulești a ajuns la a V-a ediție

Joi, 26 mai, la orele 18.00 va avea loc deschiderea celei de a V-a ediții a Taberei Internaționale de pictură în aer liber de la Nenciulești.Vor participa artiști plastici din cinci țări: Bulgaria, Italia, Moldova, Turcia și România. Această ediție înregistrează și o premieră – participarea unei pictorițe din Moldova de peste Prut, Irina Stavila.

Ca și în anii trecuți, de la începerea Taberei, artiștii vor fi găzduiți la familii din sat, unde vor avea prilejul de a interacționa cu săteni, vor avea posibilitatea să cunoască viața rurală dintr-un sat din sudul României.

Artiștii plastici care și-au anunțat participarea sunt: Gheorghi Dim. Gheorghiev, Krasimira Kirilova, Giovanni Russo, Irina Stavila, Seran Tepeoglu, Sevgi Dagci Koc, Melek Gunbey Guler, Laura Culcea, Tudor Șerbănescu și Rares Kerekes. Curatorul Taberei este Tudor Șerbănescu.

După prezentarea artiștilor va avea loc un spectacol cultural-folcloric susținut de grupul GAL și Centrul Cultural Alexandria. Tot în cadrul manifestărilor Taberei se organizează și o expoziție de pictură a unui artist participant la tabără. De data aceasta, va expune Laura Culcea din Alexandria, vineri, 27 mai, la orele 11.00, la Centrul Multifuncțional pentru Tineret din Alexandria. La final, lucrările create în timpul taberei vor fi expuse la Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.