Eveniment

Tabăra de pictură de la Nenciulești / Operele pictorului turc Vahit Akan, expuse la Centrul cultural

Tabăra internațională de pictură în aer liber de la Nenciulești și-a deschis porțile celei de-a patra ediții. Luni, 07 iunie, la Centrul Cultural teleormănean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale, a avut loc vernisajul expoziției de pictură a artistului VAHIT AKAN, din Turcia, la care a participat și președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea.

La evenimentul organizat de Asociația Pro Arte Contemporane Alexandria și Primăria Nenciulești, în colaborare cu Centrul Cultural Alexandria, au participat zece artiști plastici din șase țări: Vahit Akan – Turcia, Joseph Noce – Franța, Gheorghi Dim. Gheorghiev – Bulgaria, Rareș Kerekes – România, Radu Goia – România, Laura Culcea – România, Dana Hara – România, Tudor Șerbănescu – România, Dima Raad – Liban, Regina Bachinska – Ucraina.

“Este emblematic cum un eveniment cultural, ce pune în valoare arta, unicitatea și sensibilitatea creației artistice reușește să construiască o punte culturală și spirituală extraordinară între artiști, pe de o parte, și public, pe de altă parte. Deschiderea culturală pe care o apreciem atât de mult, unește conștiințe, sensibilități din țări diferite și este atât de bine-venită pentru artiști și public, mai ales după o perioadă așa de dificilă ca cea cauzată de pandemia pe care o traversăm cu toții.

Apreciez foarte mult că artiști din Turcia, Franța, Bulgaria, Ucraina și România, au venit să ne bucure și să ne încânte cu lucrările lor”, a spus, în cadrul vernisajului expoziției artistului turc, Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

Tabăra internațională de pictură de la Nenciulești este deschisă până pe 11 iunie 2021. Manifestarea culturală a fost organizată pentru prima dată în anul 2018 și de atunci, în fiecare an, artiști plastici din mai multe țări se reunesc pentru a-și face cunoscute operele, cu excepția anului trecut, când pandemia de coronavirus i-a oprit pe artiști să se reunească la Nenciulești, în județul Teleorman, așa cum ar fi dorit, iar Tabăra s-a desfășurat în condiții excepționale, cu opere, dar fără autori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.