Social

Tabăra de film IDEO IDEIS aproape a luat sfârșit

Duminică, 11 iulie, a început Tabăra de film IDEO IDEIS pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 14-19 ani și încă are loc în Satul Prunilor. Participanții sunt deja la un stadiu înaintat al producerii filmului de scurtmetraj, având în vedere că, la sfârșitul acestei săptămâni vor putea viziona împreună produsul final.

“Drumul către un scurtmetraj e trasat de întrebări și căutări personale, și pavat cu o săptămână de repetiții, duble, tăieturi și montaje (…). Liniștea dintre pruni e spartă de entuziasmul de la repetițiile de dimineață în care adolescenții sunt ghidați de regizori prin exerciții de improvizație din mediul profesionist, adaptate la nevoile individuale și de grup. Exerciții care îi aduc pe adolescenți în contact cu propria creativitate, în timp ce construiesc produsul cultural la care lucrează ca grup (…).

Serile sunt despre conectare: la ceilalți și la propria creativitate, prin idei artistice contemporane. În continuarea cinei, exerciții de team building îi aduc pe adolescenți într- un spațiu de înțelegere și negociere a relațiilor cu ceilalți, pentru a le antrena deschiderea către lume. O serie de discuții cu mentorii – private sau de grup – îi pun pe adolescenți față în față cu artiști de referință și oameni-inspirație, de la care pot învăța despre acceptarea de sine, importanța perseverenței și responsabilitatea hotărârilor personale”, reiese din informațiile publicate pe pagina oficială IDEO IDEIS descrierea activităților din Tabăra de film.

Așadar, fiecare grupă de adolescenți lucrează, în acest moment, alături de un regizor (Andreea Borțun, Nicolae Constantin Tănase sau Ivana Mladenovic) și o echipă formată din director de imagine, sunetist și monteur la un scurtmetraj original, primind îndrumare personalizată de la un mentor dintre cei prezenți, și anume Alexandru Papadopol sau Andi Vasluianu, fiind îndrumați de Denisa Nicolae.

Duminică, 18 iulie, începe următoarea tabără, și anume Tabăra de teatru tot, pentru adolescenții între 14-19 ani, a cărei locație este tot Satul Prunilor. Înscrierile sunt închise, fiecare participant plătind taxa de participare de 4.500 lei. Mai mult, adolescenții,care încă lucrează la filmul de scurtmetraj, pot participa și la această tabără, în cazul în care s-au înscris.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.