Social

Sute de locuri rămase neocupate în liceele din Teleorman. Niciun absolvent de gimnaziu nu s-a înscris în a doua etapă a repartizării computerizate în liceele teleormănene

Monica DUMITRESCU

Rezultatele celei de-a doua, şi ultima, repartizări computerizate în clasa a IX-a, învăţământ liceal cu frecvenţă zi, au fost publicate joi, 28 iulie.

În această etapă doar trei absolvenţi din Teleorman au completat fişele de opţiuni, însă toţi au ales Liceul Tehnologic “Pamfil Şeicaru” din Ciorogârla, judeţul Ilfov.

Deşi numărul locurilor disponibile în liceele din Teleorman după prima repartizare computerizată este de 438, niciun absolvent de gimnaziu din Teleorman şi nici din alt judeţ nu s-a înscris în a doua etapă. Nici măcar cei 7 candidaţi care au rămas nerepartizaţi după prima etapă nu şi-au mai încercat şansele, aceştia preferând probabil să meargă în învăţământul profesional de trei ani sau să rămână în judeţul de baştină, în cazul celor proveniţi din alte judeţe care au optat în prima etapă pentru un liceu din Teleorman.

Astfel, în Teleorman, doar la Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria, Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Liceul Teoretic Olteni au fost ocupate toate locurile disponibile în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2016-2017.

Majoritatea locurilor rămase libere sunt la liceele tehnologice, însă au rămas locuri neocupate şi la specializările matematică-informatică, filologie, ştiinţe ale naturii sau ştiinţe sociale.

Astfel, în municipiul Alexandria, la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” au rămas disponibile 34 de locuri la specializarea matematică-informatică, iar la Liceul Teoretic “Constantin Noica” au rămas disponibile 15 locuri la specializarea matematică-informatică şi alte 15 locuri la specializarea filologie. Locuri libere în municipiul reşedinţă de judeţ au rămas şi la Liceul Tehnologic nr. 1 la specializările electronică automatizări (21 de locuri) şi mecanică (6 locuri), dar şi la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” la aproape toate specializările: agricultură – 7 locuri, economic – 11 locuri, mecanică – 7 locuri, protecţia mediului – 12 locuri.

În Roşiorii de Vede, cu excepţia Colegiului Naţional “Anastasescu”, sunt locuri disponibile la toate liceele. În Turnu Măgurele sunt locuri libere la toate unităţile de învăţământ. La Videle au mai rămas locuri disponibile doar la specializările mecanică şi electric, iar în Zimnicea mai sunt disponibile doar două locuri la specializarea matematică-informatică.

Absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională mai au o şansă să fie repartizaţi în licee, pe locurile rămase libere, la începutul lunii septembrie 2016, în şedinţă publică. Tot atunci pot participa la repartizarea în clasa a IX-a şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut Evaluarea Naţională, aceştia urmând să fie repartizaţi pe baza mediei generale pe care au obţinut-o în clasele V-VIII.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.