Social

Sute de liceeni din Teleorman au obţinut note de 1 la simularea Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU
După aproape trei sau patru ani de liceu, câteva sute de elevi din Teleorman, reprezentând aproape 30% din numărul elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a nu au reuşit să obţină nici măcar nota doi la unele dintre disciplinele la care au susţinut simularea Bacalaureatului în acest an.

Potrivit rezultatelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, la simularea Bacalaureatului la clasa a XI-a s-au înregistrat în total 1083 de note cuprinse între 1 şi 1,99. Elevii din clasa a XI-a au susţinut simularea bacalaureatului la două discipline: limba română şi matematică sau istorie în funcţie de profilul la care sunt înscrişi. 476 din cei 2248 elevi teleormăneni de clasa a XI care s-au prezentat la proba la limba română, respectiv 21%, au obţinut note între 1 şi 1.99. La a doua probă, matematică sau istorie, numărul notelor sub doi a fost şi mai mare, respectiv 607 note, reprezentând un procent de 28%.

Nici elevii teleormăneni din clasa a XII-a, care vor susţine bacalaureatul în mai puţin de patru luni, nu stau mai bine. La acest nivel numărul total al notelor cuprinse între 1 şi 1.99 a fost de 1243. Elevii din clasa a XII-a au susţinut simularea bacalaureatului la toate cele trei discipline de concurs. 276 de elevi, reprezentând un procent de 9,74% au obţinut note de 1, până la 1.99 la limba şi literatura română. La matematică sau istorie, procentul celor care nu au reuşit să obţină nici măcar nota doi, după 11 ani şi jumătate de şcoală a fost de 30% (813 elevi), iar la disciplina la alegere dintre disciplinele profilului, 154 de elevi teleormăneni nu au sărit de nota 2.

Sunt unităţi de învăţământ în care procentul elevilor care au obţinut note între 1 şi 1.99 la cel puţin una dintre disciplinele de concurs este de peste 50%, mergând până la 90%, în această categorie încadrându-se liceele “Praporgescu” din Turnu Măgurele, “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede, “absolutul” fiind atins de Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede (fostul Grup Şcolar Auto), unde toţi elevii de clasa a XII-a care au participat la simularea Bacalaureatului au obţinut la matematică note între 1 şi 1.99.

2 Comments

  1. Bine macar ca si-au luat tara inapoi si vor mai multe scoli in detrimentul bisericilor…

  2. Se aude la primaria Rosiori de Vede? Auzi, d-le Primar? Auziti, consilieri dvs.? Dati-le bani, dati-le fonduri unor neispraviti…An de an nu dau decit rateuri umane și noi, contribuabilii, le asiguram conditii de doctori docenti. Rusineeeee!!!
    Pentru cine mentinem functionale aceste case de randevu? Aud?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.