Social

Sute de elevi se mută anual dintr-o şcoală în alta

Monica DUMITRESCU

Numărul elevilor teleormăneni care se mută anual dintr-o şcoală în alta este de ordinul sutelor. Potrivit Raportului privind starea învăţământului întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean în anul şcolar trecut în Teleorman numărul elevilor care au plecat prin transfer din şcolile teleormănene a ajuns la 1040. Cea mai mare parte s-au transferat tot în şcoli din Teleorman, însă au fost întregistrate şi multe transferuri în şcoli din alte judeţe.

O situaţie inedită s-a înregistrat în ceea ce priveşte transferul elevilor în străinătate. Dacă în anii precedenţi numărul copiilor care părăseau judeţul pentru a-i urma pe părinţii plecaţi la muncă în străinătate era mai mare comparativ cu numărul celor care reveneau în ţară, anul acesta lucrurile s-au schimbat. Potrivit datelor centralizate de ISJ, 190 de elevi teleormăneni au revenit în ţară şi numai 87 au plecat.

Cei mai mulţi elevi transferaţi, atât în şcolile din judeţ, cât şi în cele din ţară sau din afara acesteia sunt din învăţământul primar.

One Comment

  1. Mama de Copil

    De ce avem copii tinuti captivi in licee de mana a trei sau chiar a patra, ca cele doua scoli interlope, Racovita si Saligny, unde nu se fac ore iar rezultatele la bacalaureat sunt CATASTROFALE!!!!Aceste scoli trebuie reformate din temelii sau chiar desfintate!!!!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.