Social

Sute de contestaţii şi la a doua sesiune a Bacalaureatului în Teleorman

Nemulţumiţi de rezultate sau cu speranţa că vor primi cele câteva sutimi de care mai aveau nevoie pentru a fi declaraţi reuşiţi, candidaţii teleormăneni din a doua sesiune a bacalauratului din acest an au depus sute de contestaţii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în total au fost depuse 393 de contestaţii. Cele mai multe, 144 de contestaţii, sunt la limba şi literatura română, locul al doilea situându-se matematica cu 101 contestaţii. Au mai fost depuse 89 de contestaţii la biologie, 28 la istorie, 24 la geografie, 5 la fizică şi 2 la chimie.

Lucrările ale căror note au fost contestate vor fi reevaluate de o comisie special constituită în acest sens, în afara judeţului Teleorman. Pentru a fi admise contestaţiile, diferenţa dintre notele iniţiale şi cele acordate de reevaluatori trebuie să fie de cel puţin 0,5 puncte, excepţie făcându-se pentru candidaţii care au obţinut iniţial note între 4,50 şi 4.99 sau între 9.50 şi 9.99, în aceste cazuri note finală fiind cea acordată la reevaluare. Rezultatele finale ale sesiunii a doua a examenului de bacalaureat din acest an vor fi afişate joi, 5 septembrie.

Înainte de contestaţii procentul de promovabilitate în a doua sesiune a bacalaureatului în Teleorman a fost de 20,2%. Altfel spus din cei 1780 de candidaţi teleormăneni care au rămas în cursă până la sfârşitul examenului, după ce 400 candidaţi nu s-au prezentat şi alţi 13 au fost eliminaţi din examen pentru copiat, doar 359 de candidaţi teleormăneni au promovat bacalaureatul în acestă sesiune.

Comparativ cu aceeaşi sesiune de anul trecut, rezultatele de anul acesta sunt mai slabe, diferenţa fiind de aproximativ trei procente.

În ierarhia naţională însă Teleormanul a urcat considerabil, după ce în prima sesiune din acest an a bacalaureatului ocupa penultimul loc, doar judeţul Ilfov având un procent de promovabilitate mai mic. Astfel, în acestă sesiune, 15 judeţe, majoritatea din sudul ţării, au înregistrat procente mai mici de promovabilitate decât Teleormanul.

Procentul cel mai ridicat de promovare a examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea august – septembrie, a fost înregistrat în judeţul Arad – 35,9%, urmat de judeţul Tulcea – 31% , judeţul Buzău – 30,9 şi judeţul Suceava – 30,4%. În toate celelalte judeţe procentele s-au situat sub 30%, cele mai mici fiind în judeţul Ilfov – 9,8%, Constanţa – 12, 3%, Vâlcea – 13%, Ialomiţa – 13,7%. În Bucureşti, procentul de promovare a fost de 15,5%.(M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.