Social

Sute de cazuri de îmbolnăviri cu viroze şi pneumonii

virozeVaccinarea antigripală face parte din măsurile de prevenire şi control a afecţiunilor respiratorii care, pe parcursul săptămânii trecute, au fost de ordinul sutelor de cazuri.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că, în ultima săptămână a lunii noiembrie, numărul bolnavilor cu viroze respiratorii, chiar dacă a scăzut puţin comparativ cu săptămâna anterioară, a atins totuşi circa 400 de cazuri de viroze şi în jur de 100 de pneumonii, însă s-a constatat o agravare a cazurilor în sensul că mai mulţi teleormăneni au fost internaţi în unităţile spitaliceşti cu paturi din judeţ.

Valorile cele mai ridicate au fost înregistrate în rândul preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial, precum şi în rândul persoanelor active. Din spusele reprezentanţilor instituţiei medicale, deşi frecvenţa îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii a scăzut, severitatea îmbolnăvirilor exprimată prin gradul de spitalizare a înregistrat o uşoară tendinţă de creştere faţă de săptămână anterioară. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.