Social

Sute de absenţi şi un eliminat la simularea Bacalaureatului în Teleorman

simulareMonica DUMITRESCU

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Teleorman, la prima probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, limba şi literatura română, desfăşurată luni, 7 martie, din cei 2497 de elevi din clasa a XI-a înregistraţi, 358 nu s-au prezentat, iar la clasa a XII-a din totalul de 2457 elevi au fost înregistraţi 348 de absenţi.

Numărul absenţilor a crescut la cea de-a doua probă, matematică sau istorie, desfăşurată miercuri, 9 martie. La această probă numărul absenţilor din clasa a XI-a a ajuns la 492, iar al celor din clasa a XII-a a ajuns la 445. Mai mult decât atât, la cea de-a doua probă a simulării examenului de Bacalaureat din acest an a fost înregistrat şi un eliminat. Este vorba despre un elev de la Liceul Piatra, care a fost dat afară, pentru tentativă de fraudă.

Elevii din clasa a XII-a vor susţine joi, 10 martie, simularea celei de-a treia probe scrise a Bacalaureatului, cei mai mulţi alegând să-şi testeze cunoştinţele înainte cu aproximativ patru luni de examenul propriu zis, la biologie (profilul real) sau la geografie (profilul uman).

Rezultatele vor fi afişate, atât pentru elevii din clasa a XI-a, care au susţinut doar două probe, cât şi pentru cei din clasa a XII-a, la sfârşitul săptămânii viitoare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratul şcolar va lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.