Eveniment

Suspiciune de viol la Şcoala nr.3 din Alexandria

În după-amiaza zilei de vineri, poliţiştii teleormăneni au fost alertaţi de părinţii unui minor de 7 ani cu privire la faptul că acesta din urmă a fost violat de o persoană adultă în toaleta instituţiei.  Scoala Stefan Cel Mare
Incidentul s-ar fi petrecut în toaleta Şcolii “Ştefan cel Mare ” din Aexandria, iar cea care a sesizat o schimbare în comportamentul copilului a fost bunica acestuia, care l-a întrebat ce s-a întâmplat. Şocaţi de cele povestite de minor, părinţii au depus o sesizare la poliţie, iar în după amiaza zilei de vineri aceştia au început cercetările. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea, primele cercetări au fost efectuate chiar în seara de vineri, când mai multe persoane au fost audiate cu privire la incident, iar copilul a fost dus la Camera de Gardă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria în vederea constatării de către medici a actului sexual. Din păcate medicii nu au putut stabili dacă a fost sau nu vorba de un contact sexual, deşi minorul susţine că violul s-a petrecut chiar în aceeaşi zi. Totodată, Adrian Ilicea ne-a precizat că nici cadrele didactice ale şcolii nu au putut oferi informaţii privind exisptenţe vreunei persoane străine în unitatea de învăţământ. Singurele care ar putea confirma sau infirma dacă cineva din afara şcolii a fosr prezent în timpul cursurilor în şcoală sunt camerele de luat vederi de pe coridoare, acestea urmând a fi analizate de anchetatori. Totodată, în cursul zilei de sâmbătă de dimineaţă, Adrian Ilicea a precizat că poliţiştii teleormăneni au continuat ancheta la şcoală, iar minorul va fi supus şi unei expertize medico- legale, menite să stabilească dacă a fost sau nu vorba de un act sexual, în momentul de faţă poliţiştii neputând confirma, dar nici infirma violulul, întrucât asupra incidentului planează şi suspiciunea că ar fi vorba doar de imaginaţia unui copil de 7 ani. Astfel purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, ne-a precizat că poliţiştii au două ipoteze cu privire la cele întâmplate, respectiv violul, prima variantă, în care se continuă cercetările, în vederea identificării suspectului, dar şi ipoteza potrivit căreia fapta să se fi petrecut doar în mintea celui mic, deoarece, preciza Adrian Ilicea, declaraţiile date de copil au fost diferite, cadrele didactice susţin că nu au intrat persoane străine în şcoală, deşi nu pot fi sigure, şi, destul de important, în ciuda faptului că violul s-ar fi petrecut vineri, medicii nu au putut confirma existenţa contactului sexual. Ceea ce au de făcut în primul rând anchetatorii, având în vedere că cele două ipoteze sunt în opoziţie, ar fi eliminarea incertitudinilor şi stabilirea cărei variante este cea corectă. (C.P.)

UPDATE: În urma cercetărilor, poliţiştii teleormăneni au stabilit că sesizarea privind o posibilă agresiune asupra unui minor nu se confirmă.

Echipa operativă a Poliţiei municipiului Alexandria a efectuat cercetări la unitatea de învăţământ, în baza celor sesizate de tatăl copilului, ocazie cu care au fost audiate mai multe persoane.

Minorul a fost supus unui examen medical la Camera de Gardă a unităţii medicale din mun. Alexandria şi, ulterior, la Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Medicii au concluzionat că minorul nu prezintă leziuni specifice unei agresiuni sexuale.

De asemenea, au fost ridicate înregistrările video ale camerelor de luat vederi din incinta şcolii şi din exteriorul clădirii. În urma vizionării acestora, nu au fost identificate persoane sau activităţi suspecte în intervalul orar în care s-ar fi putut produce fapta.

În cauză se continuă cercetările pentru elucidarea tuturor aspectelor urmând ca minorul să fie supus şi unei expertize psihiatrice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.