Politic

Surse: “Singurul nume sigur de candidat din lista PSD e Liviu Dragnea”

Carmen Dumitrescu

Aşa cum ştim, în cursul săptămânii trecute s-au tranşat, în cadrul unei întâlniri a preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman cu primarii teleormăneni, numele celor care ar primi susţinere dacă ar dori să candideze la alegerile parlamentare din iarnă. Astfel, majoritatea celor interesaţi de subiect au avut surpriza de a constata că primari de seamă ai partidului au fost aruncaţi în bătălia electorală pentru parlamentare, chiar dacă dislocarea lor din zonele de influenţă ar putea produce, cel puţin teoretic, anumite deservicii partidului. Petrică Pârvu şi Nicolae Mohanu şi-au creat în toţi anii anteriori o imagine de primari autentici, determinaţi şi înrădăcinaţi adânc în comunităţile pe care le reprezintă. Apariţia numelor acestora în lista de candidaţi prezentată de Liviu Dragnea la Bucureşti a promis discuţii nesfârşite şi a generat chiar şi reacţii de îngrijorare chiar şi din partea unora dintre membrii PSD. Se pare, însă, că numele trecute pe lista de candidaţi a PSD până acum se mai pot schimba, iar finalul lunii octombrie este considerat limita până la care s-ar mai putea opera modificări a numelor de candidaţi. Prezent vineri seara la emisiunea unui post naţional de televiziune, Liviu Dragnea a precizat că planurile sale pentru dezvoltarea României presupun şi candidatura sa la Parlament, dar a făcut precizarea că va mai purta o serie de discuţii cu colegii săi de partid din Teleorman: “Vrem să avem un proiect pentru România (…) şi o strategie de dezvoltare a satului românesc, pe care chiar eu am finalizat-o zilele trecute după ce mulţi ani de zile am muncit cu mulţi colegi din administraţia locală la ea, care să aibă ca obiectiv ca o comună românească să atingă un nivel de civilizaţie nu neapărat cel puţin european, poate şi mai mult, un program de dezvoltare a satului românesc, cu termene precise, cu bugete multianuale. Am încercat ani de zile să promovez acest concept de dezvoltare a satului românesc, n-am reuşit. Dacă o să mă hotărăsc să candidez şi o să am o ultimă discuţie cu colegii primari. Sunt din ce în ce mai înclinat să candidez la Parlament, aş vrea să duc acest proiect la capăt, n-am reuşit…vorbeam cu parlamentarii, ei înţelegeau, dar nu erau determinaţi, vorbeam cu guvernanţii nu era niciunul determinat. Dacă voi candida şi cred că voi candida, o să vreau să iau cu mine din Teleorman (ca parlamentari, n.r.) şi doi primari, cel din Turnu Măgurele şi din Zimnicea”.

Pe de altă parte, voci din cadrul PSD Teleorman suţin că lista nu va fi definitivă până în pragul campaniei electorale şi că, momentan, singurul nume sigur din listă ar fi chiar cel al lui Liviu Dragnea, în restul cazurilor rămând loc de negocieri.

One Comment

  1. :)))))))))… adica, sa dezvolte Romania cum a dezvoltat si judetul Teleorman?! E jenant si neprofesionist sa apareti, dezvoltati si sustineti asemenea ineptii, asemenea „stiri” pupincuriste… va faceti de ras cu o manipulare execrabila si mult prea evidenta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.