Social

Subiecte uşoare la matematică, în opinia celor mai mulţi dintre candidaţii la Bacalaureat

IMG_1509Candidaţii la Bacalaureat în această sesiune se pare că au fost luaţi din nou prin surprindere la proba scrisă la matematică. De data aceasta în sensul pozitiv, spre deosebire de subiectele la limba şi literatura română, cele la matematică fiind catalogate de majoritatea candidaţilor ca fiind acceptabile, chiar uşoare. Atmosfera în curtea liceelor teleormănene în care se organizează examenul de Bacalaureat era miercuri, după proba la disciplina obligatorie a profilului, matematica pentru cea mai mare parte a candidaţilor, aproape una de sărbătoare, total diferită de cea după proba scrisă la limba şi literatura română, unde se pare că poezia i-a luat prin surprindere pe majoritatea candidaţilor.

Surprinzătoare au fost pentru candidaţi şi subiectele la matematică, aproape toţi cei intervievaţi declarând că nu se aşteptau să fie atât de uşoare.

“Nici nu mă aşteptam la subiecte atât de uşoare, am rezolvat aproape totul. Dacă ieri îmi doream să pot rezolva atât cât să iau un cinci ca să promovez examenul, astăzi sunt sigură că o să iau o notă mare”, a declarat o absolventă de la Liceul Pedagogic din Alexandria.

“A fost foarte bine. După subiectele la limba română, care mi s-au părut grele, mă aşteptam ca şi la matematică să fie foarte grele mai ales pentru profilul matematică informatică. Nu au fost grele, au fost chiar uşoare. Am făcut aproape tot, la două subpuncte nu sunt chiar sigur, dar e bine”, a declarat un absolvent de la Cuza la ieşirea din examen.

“Primul subiect l-am făcut în cinci minute. A fost banal. Şi al doilea a fost foarte uşor, cu polinomul m-am chinuit puţin, dar până la urmă am reuşit. Cred că oricine putea să facă de cel puţin cinci”, a spus un alt candidat la Bacalaureat.

În Teleorman s-au înscris pentru susţinerea probei la disciplina obligatorie a profilului 3832 de candidaţi, 3123 dintre aceştia fiind absolvenţi au profilului matematică informatică, ştiinţele naturii, pedagogic sau tehnologic, pentru care disciplina obligatorie a fost matematica. Subiectele la matematică au fost diferenţiate pentru fiecare profil.

Absolvenţii profilului uman au susţinut ieri proba scrisă la istorie, în Teleorman pentru acestă disciplină fiind înscrişi 709 candidaţi. Şi aceştia au fost în cea mai mare parte mulţumiţi de subiecte, considerându-le uşoare.

Candidaţii la Bacalureat mai au de susţinut o singură probă scrisă, cea la o disciplină la alegere, care se va desfăşura vineri, 5 iulie. Primele rezultate vor fi afişate luni, 8 iulie. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.