Sport

Studenții lui Toma Petrescu s-au remarcat la Campionatele Naționale Universitare de atletism în sală

Recent, la Bacău, au avut loc Campionatele Naționale Universitare de atletism indoor. Teleormanul nu a avut niciun sportiv pe pistele de concurs, în schimb, ne putem mândri cu faptul că Universitatea Spiru Haret București a obținut primul loc pe medalii la această competiție, cu un total de 8 trofee, din care patru de aur și alte patru de argint.

Tangent cu județul nostru este legată de faptul că lotul atletic al instituției de învățământ superior amintită este pregătit de către Toma Petrescu, fostul mare sprinteur originar din Roșiorii de Vede. Toma Petrescu este conferențiar universitar doctor, la catedra Educație Fizică și Sport, disciplina Atletism.

În afara activităților didactice specific, de susținere a orelor de curs, prelegeri, lecții practico-metodice și așa mai departe, Toma Petrescu este implicat și în pregătirea efectivă a studenților care participă la competitii naționale și internaționale.

Ca sportive, Toma Petrescu are un palmares deosebit de bogat. De exemplu, în anul 1973, la Jocurile Mondiale Universitare de la Moscova, a devenit dublu campion mondial universitar, la probele de 100 și 200 metri liber, cu stabilirea de recorduri ale competiției. În același an, la Campionatele Europene Feroviare a făcut parte din ștafeta de 4X100 metri, care a câștigat titlul continental. Toma Petrescu a fost selecționat în lotul olimpic al României, iar la Universiada din 1975, de la Roma, a cucerit medalia de bronz la proba de 100 metri. A fost campion balcanic la București (1975, 100 metri) și Atena (1977, 4X100 metri). În 1976 a fost în echipa atletică a României care s-a impus la Dinamoviada internațională de la Berlin. Pe plan intern, Toma Petrescu a cucerit mai multe titluri naționale, în sală și aer liber, la probele de viteză. A egalat sau stabilit o serie de recorduri, tot la probele de viteză, în sală și în aer liber, unele fiind de actualitate până de curând. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.