Sport

Peste 1500 de spectatori, prezenţi la partida FCM Alexandria – Sportul Studenţesc Bucureşti

După prima calificare în faza a 5-a a Cupei României, optimismul era de înţeles la echipa din Alexandria, care era atât de aproape de o calificare, istorică, în “şaisprezecimile” competiţiei. Numai că, marţi după-amiază, în faţa a peste 1500 de spectatori – record absolut pentru ultimii ani! – Sportul studenţesc Bucureşti a venit să-şi apere blazonul la Alexandria şi a tranşat repede soarta calificării. Cu întregul lot care activează la Liga 2 pentru această întâlnire, “principalul” de conjunctură Andronache a cerut seriozitate jucătorilor şi efectul s-a văzut: o posesie superioară a oaspeţilor, ocazii multe la poarta lui Celic şi permanent mingea împinsă spre careul alexăndrean. Sporadic au reuşit alexăndrenii posesie prelungită, de asemenea ocazii de poartă au fost destul de puţine, însă cel mai mult a contat faptul că gazdele au încercat să arate că nu întâmplător au ajuns în această fază a competiţiei. Singura problemă, în unele momente ale jocului, a fost “timiditatea unora dintre jucători pe care nu o înţeleg, cred că i-am respectat prea mult pe cei de la Sportul!” – după cum a spus antrenorul Alexandru Gheorghe, însă per ansamblu gazdele au dat o replică bună, iar oaspeţii au fost mai buni. “Aveam obiectiv să câştigăm la Alexandria şi să jucăm împotriva unei echipe de Liga 1. Oricum, principalul nostru obiectiv în acest sezon este promovarea”, a spus unul din cei mai buni jucători din teren, Valentin Lazăr.

La rândul său, preşedintele clubului FCM, Florea Voicilă, a spus: “Din păcate, drumul nostru s-a încheiat aici. A fost un parcurs bun, mai ales că am folosit jocurile din cupă în perioada de pauză dinaintea campionatului. Ne-a învins o echipă mai bună, însă cred că aceşti spectatori care au venit în număr foarte mare la stadion, au apreciat atât jocul, cât şi evoluţia noastră”.

– FCM Alexandria – Sportul studenţesc Bucureşti 1-3 (au marcat D. Ene ’77 / V. Lazăr ’20, L. Dobre ’40, I. Şerban ’75). La FCM au jucat: L. Celic, I. Lătea, I. Grosu, L. Floricel (69 A. Mihai), A. Olteanu (62 O. Nicolae), A. Matache, A. Pencea, M. Urucu, D. Bădănoiu, I. Voicilă, D. Ene; la Sportul studenţesc au jucat: Ormenişan, Lung, Lazăr, Şerban, Nistor, Dobre, Novac, I. Ciobanu, S. Ciobanu, Barbu, Dumitrescu; a arbitrat Viorel Fluieran (Craiova).

 

Rezultatele complete ale fazei a 5-a din Cupa României, de marţi, 11 septembrie:

– SC Bacău (BC) – FC Botoşani (BT) 2-3 la penaltiuri;

– Olimpia Satu Mare (SM) – FC Bihor Oradea (BH) 3-2 în prelungiri;

– Şoimii Pâncota (AR) – UTA Arad (AR) 1-0;

– FC Cisnădie (SB) – Voinţa Sibiu (SB) 3-4 la penaltiuri;

– Pandurii 2 Târgu Jiu (GJ) – CS Mioveni (AG) 1-2;

– Voinţa Lupac (CS) – Damila Măciuca (VL) 0-3 (lipsă asist. medicală);

– FCM Alexandria (TR) – Sportul Studenţesc (B) 1-3;

– FC Caracal (OT) – Dinamo Bucureşti II (B) 2-1;

– ACS Berceni (IF) – Săgeata Năvodari (CT) 1-0;

– CS Afumaţi (IF) – Delta Tulcea (TL) 0-3;

– CS Baloteşti (IF) – Farul Constanţa (CT) 0-1 în prelungiri;

– Conpet Ploieşti (PH) – CF Brăila (BR) 0-5;

– FC Zagon (CV) – Rapid CFR Suceava (SV) 4-1;

– Seso Câmpia Turzii (CJ) – FCM Târgu Mureş (MS) 0-1.

Faza “şaisprezecimilor” Cupei României se va disputa în zilele de  25/26 septembrie, iar la turul următor îşi vor face debutul echipele din Liga 1.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.