Social

Străzile Ciocan şi Victoriei din Alexandria, cuprinse într-un proiect de modernizare

Monica DUMITRESCU

Coşmarul alexăndrenilor care locuiesc pe străzile Ciocan şi Victoriei, ori de câte ori se înregistrează precipitaţii abundente, ar putea lua sfârşit. Aceste două străzi, situate în partea de est a oraşului, în apropierea râului Vedea, sunt printre puţinele străzi neasfaltate din municipiul reşedinţă de judeţ, care are o reţea stradală în lungime de aproximativ 72 km din care 7 km au un sistem rutier nemodernizat, fiind din pământ.

După ce ani la rând locuitorii din această zonă s-au plâns autorităţilor, municipalitatea a propus un proiect privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii “Reabilitare şi modernizare Zona Ştrand Vedea – Strada Bucureşti”, proiect ce a fost aprobat în unanimitate de Consiliul local în ultima şedinţă desfăşurată săptămâna trecută.

Investiţia are ca obiect reabilitarea şi modernizarea străzilor: Mihăiţă Filipescu şi Constantin Brâncoveanu, pe tronsonul cuprins între strada Alexandru Ghica – râul Vedea, Victoriei pe tronsonul cuprins între strada Bucureşti şi Strandul Vedea şi strada Ciocan pe tronsonul cuprins între strada Constantin Brâncoveanu – Ştrandul Vedea.

Potrivit proiectului vor fi executate lucrări atât pe partea carosabilă, cât şi pe trotuare şi accesul către proprietăţi, lucrări pentru preluarea apelor pluviale, amenajarea spaţiilor verzi, amenajare parcări şi iluminat stradal.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 4.002.456 lei, aproximativ 894.643 euro din care construcţii montaj inclusiv – 3.497.099 lei (781.684 euro). Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.

Finanţarea se va face din bugetul local al municipiului Alexandria, dar şi alte surse care însă nu dunt deocamdată precizate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.