Social

Ştrandul Alexandria a ieşit din revizie

strandCarmen Dumitrescu

După cum ştim, de la începutul lunii februarie, Ştrandul Alexandria s-a aflat într-un proces de revizie a echipamentelor şi instalaţiilor. Mai mult, el a fost îmbunătăţit acum cu nişte echipamente noi, care vor aduce cu certitudine un număr şi mai mare de alexăndreni şi chiar de teleormăneni la ştrandul situat în reşedinţa judeţului. De la 1 aprilie, procesul de curăţenie şi revizie generală în cadrul complexului sportiv şi de agrement s-a finalizat şi alexăndrenii îşi pot relua obiceiul de a merge să înoate, să facă saună sau jacuzzi la Ştrand. La finalul lunii februarie, consilierii locali au aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Ştrandului Alexandria, regulament ce a suferit o serie de modificări, necesare pentru introducerea unui program diferit în funcţie de sezonul rece şi sezonul cald, în scopul reducerii cheltuielilor şi pentru stabilirea unui tarif de utilizare pentru noul jacuzzi, achiziţionat recent. Mai mult, prin aceeaşi hotărâre a fost modificat programul de închiriere al terenului de fotbal din cadrul complexului.

Preţul abonamentelor a rămas neschimbat, astfel că un abonament pentru 10 zile costă 80 de lei, unul pentru 15 zile costă 100 de lei şi unul pentru 30 de zile costă 150 de lei. Documentele necesare întocmirii abonamentului sunt cartea de identitate a solicitantului sau cuponul de pensie pentru pensionari. Pentru persoanele care folosesc sauna sau jacuzzi se vor aplica brăţări de culori diferite. În continuare, elevii şi studenţii cursurilor de zi beneficiază de reducere de 50% la bilete şi abonamente pe perioada vacanţelor iar pensionarii, cu domiciliul în Alexandria beneficiază de o reducere la jumătate a biletelor şi abonamentelor în perioada vacanţelor şcolare, pentru a-şi însoţi nepoţii la ştrand.

Potrivit hotărârii de Consiliu local, accesul în incinta ştrandului se face în baza următorului program de funcţionare: în perioada 1 aprilie – 30 septembrie, de luni până duminică, între orele 9.00 şi 21.00, excepţie făcând ziua de joi, când programul se întinde de la 14.00 la 21.00. În perioada 1 octombrie – 31 martie, programul este mereu acelaşi, de luni până duminică, între orele 14.00 şi 21.00. Saună se va putea face între orele 17.00 şi 20.00, în zilele stabilite de şeful serviciului Administrare Baze Sportive din cadrul ADP Alexandria în funcţie de solicitări. Contravaloarea biletelor de intrare la saună este de 10 lei pentru 30 de minute. Fiecare şedinţă de funcţionare de 30 de minute este urmată de o pauză de 30 de minute, necesară sistemului de funcţionare. În cazul echipamentului pentru jacuzzi, tariful este de 10 lei pentru 30 de minute, fiind şi în acest caz, necesare 30 de minute de pauză pentru buna funcţionare a sistemului.

Conform Regulamentului de funcţionare al ştrandului, cursurile de înot se vor desfăşura în cursul zilei după un program propus de instructorul de înot şi aprobat de conducerea Administraţiei Domeniului Public, în funcţie de solicitări. Tariful pentru utilizarea bazinului în scopul desfăşurării lecţiilor de înot este de 20 de lei pe lună, tarif care se va achita de către instructorul de înot în baza unul tabel întocmit în primele 5 zile ale lunii de către acesta şi conducerea ADP. Ca şi în trecut, un număr de 10 salariaţi din cadrul Aparatului de specialitate al primarului şi din cadrul serviciilor publice din subordine beneficiază de gratuitate în weekend.

Durata fiecărei şedinţe de înot este de o oră iar numărul copiilor din grupa de cursanţi va fi de 6 la începători şi 10 la avansaţi. Răspunderea pentru integritatea cursanţilor pe perioada desfăşurării cursurilor revine în totalitate instructorului sau profesorului de înot. În privinţa preţului de închiriere al terenului de fotbal din incinta complexului, acesta a fost stabilit la 20 lei lei pe oră ziua şi 30 de lei pe oră în timpul nopţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.