Social

Strada Mircea cel Bătrân din Alexandria, în proces de reabilitare

investitii2Monica DUMITRESCU

Lucrările de reabilitare a străzii Mircea cel Bătrân din municipiul Alexandria, situată în imediata apropiere a căii ferate, una din cele două străzi neasfaltate ale municipiului reşedinţă de judeţ, sunt în plină desfăşurare. Până acum, a fost realizată reţeaua de canalizare pentru apa menajeră, în prezent lucrându-se la introducerea reţelei de apă potabilă şi la conectarea la reţeaua de apă pluvială a oraşului, urmând ca în luna aprilie 2016 să înceapă operaţiunea de bordurare şi de realizare a carosabilului şi a trotuarului, care va fi realizat pe o singură parte, cea dinspre oraş. Carosabilul va avea 7 metri lăţime, la fel ca celelalte străzi ale municipiului.

Potrivit primarului municipiului, Victor Drăguşin, toate aceste lucrări intră într-un program instituţional ce se ridică la suma de 6,9 milioane lei, finanţat parţial de Ministerul Dezvoltării prin programul naţional de dezvoltare locală, singurul program instituţional care mai funcţionează în România.

Termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2016. Reabilitarea străzii Mircea cel Bătrân, în această etapă nu se va putea realiza decât pe tronsoanele cuprinse între străzile Turnu Măgurele şi 1 Mai.

“Toată strada Mircea cel Bătrân se împarte în trei tronsoane, primul având 840 de metri, între Peco şi strada Tudor Vladimirescu, al doilea 860 de metri, în continuare, dincolo de str. Ion Creangă, Autogară, până la strada Bucureşti, iar al treilea de la strada 1 Mai, până la Islaz. Din păcate, al treilea tronson nu este atacat. Acolo sunt probleme extrem de serioase legate de curţile cetăţenilor care locuiesc acolo, astfel încât niciun proiectant nu poate realiza un proiect.

O măsură de retragere a aliniamentului la nivelul legal este extrem de greu de făcut, pentru că s-au construit şi case”, a explicat primarul Drăguşin.

One Comment

  1. In Alexandria sunt mai multe strazi neasfaltate . In zona Veterani nicio strada nu este asfaltata, reteaua de alimentare cu apa si canalizare nu este functionala nici dupa 4 ani de la inceperea lucrarilor !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.