Eveniment

„Stop corupției! Integritate pentru sănătate!”, campanie derulată în unitățile medicale din subordinea Consiliului Județean

Consiliul Județean Teleorman derulează, începând cu luna ianuarie, campania “Stop corupției! Integritate pentru sănătate!”, prin care se urmărește informarea, conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor, pentru ca aceștia să sesizeze faptele de corupție ale angajaților din sistemul public de sănătate.

Teleormănenii au la dispoziție Linia Verde Anticorupție, 0800.806.806, care poate fi apelată gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, pentru sesizarea oricărui fapt de corupție venit din partea unui angajat din sistemul de sănătate, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Teleorman.

Potrivit sursei citate, în cadrul campaniei, în spitalele aflate sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, vor fi amplasate afișe care conțin mesaje de descurajare și prevenire a faptelor de corupție.

Demersul Consiliului Județean nu poate fi decât binevenit, în contextul în care angajații spitalelor din județ nu sunt deloc străini de fenomenul „șpăgii”. Nu mai departe de luna decembrie a anului trecut, medicul internist Virgil Roșoiu, angajat al Spitalului Județean de Urgență, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare. Medicul a fost acuzat că a primit la date diferite, de la același martor denunțător, suma de 100 lei, respectiv, suma de 200 lei, pentru acordarea de îngrijiri medicale unui pacient internat pe secția medicală.

One Comment

  1. astia si daca ar castiga 1 miliard pe luna tot ar lua spaga.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.