Eveniment

Stingerea unui incendiu şi salvare cu bărci pe Dunăre, două simulări pentru pregătirea pompierilor militari

Monica DUMITRESCU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Al. D. Ghica” Teleorman a organizat joi, 23 martie 2017, două simulări pentru pregătirea personalului de intervenţie şi verificarea mijloacelor şi viabilităţii planului de intervenţie.

Astfel, pompierii militari alexăndreni şi-au continuat pregătirea specifică în domeniul situaţiilor de urgenţă prin executarea unui exerciţiu la un operator economic din localitatea Poroschia, prin simularea izbucnirii unui incendiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, mr. Gelu Dragomir, obiectivele principale ale acestei activităţi de pregătire a personalului de intervenţie au fost: însuşirea concepţiei de acţiune şi antrenarea întregului personal în executarea atribuţiilor ce îi revin pe timpul intervenţiei; verificarea viabilităţii planului de intervenţie al obiectivului şi a capacităţii de intervenţie a subunităţii; actualizarea şi perfecţionarea concepţiei de intervenţie în funcţie de modificările intervenite în obiectiv; verificarea asigurării primei intervenţii, a modului în care personalul tehnic cu atribuţii în domeniu cunoaşte şi execută activităţile prevăzute în planul de intervenţie; realizarea unei informări complexe a conducerii obiectivului şi a personalului de pe locul de muncă privind modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă; verificarea timpilor operativi de intervenţie ai forţelor proprii; perfecţionarea pregătirii efectivelor în executarea operaţiunilor, precum şi în coordonarea acţiunilor de salvare, evacuare şi prim-ajutor de urgenţă medicală şi descarcerare a persoanelor accidentate ori incendiate, surprinse în zona evenimentului.

“Pregătirea pentru lupta cu focul este cel mai important pas pe care trebuie să-l facă orice pompier militar înainte de a participa la o intervenţie reală. Menţionăm că astfel de exerciţii se realizează periodic, cu tot personalul subunităţii, astfel încât acesta să cunoască din timp atribuţiile ce îi revin pe timpul intervenţiei, precum şi pentru cunoaşterea principalelor obiective din raionul de intervenţie”, a declarat mr. Gelu Dragomir.

Cel de-al doilea exerciţiu s-a desfăşurat la Dunăre, în zona oraşului Zimnicea. Este vorba despre un antrenament cu subofiţerii ce încadrează echipajele bărcilor de salvare din cele cinci subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Al.D. Ghica” al judeţului Teleorman.

“Acest antrenament a fost executat cu scopul perfecţionării pregătirii continue şi a deprinderilor practice privind îndeplinirea îndatoririlor servanţilor la bărcile de salvare, prevenirii evenimentelor negative de orice natură în desfăşurarea acţiunilor de intervenţie în cazuri reale şi verificării mijloacelor de intervenţie specifice (bărcile de salvare, motoarele, alte componente din dotarea acestora).

E bine să fim pregătiţi pentru orice situaţie, deoarece nu se ştie niciodată când în judeţul nostru vor mai avea loc evenimente unde o intervenţie cu bărcile din dotare poate conduce la salvarea oamenilor”, a declarat col. Marius Stancu, şeful ISU Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.