Sport

Ştefan Juganu şi Maria Cosac vor intra în cantonament cu lotul naţional. Atleţi teleormăneni participanţi la Campionatul European!

Cosac mariaÎn perioada 14-17 iulie 2016, la Tbilisi, Georgia, va avea loc prima ediţie a Campionatelor Europene de atletism pentru juniori 2, competiţie care va reuni cei mai buni atleţi din Europa sub 17 ani. Între sportivii români calificaţi la această competiţie se găsesc şi doi sportivi din Alexandria, dar legitimaţi la două cluburi diferite, doi sportivi de 17 ani fiecare, care concurează pe aceeaşi probă şi care au schimbat deja imaginea atletismului juvenil teleormănean.

Ar fi vorba mai întâi de Maria Cosac, sportivă legitimată la CSS Turnu Măgurele (antrenor Lucian Ogrăzeanu), sportivă care în acest sezon a realizat baremul de participare în proba de 400 metri garduri (61,65 secunde) şi care, chiar dacă n-a mai reuşit să îşi păstreze titlul naţional reuşit anul trecut, a confirmat că rămâne o sportivă valoroasă şi este capabilă de performanţe importante.

Al doilea sportiv teleormănean care participă la Europenele de juniori 2 este alexăndreanul Ştefan Juganu, sportiv legitimat la CSS Alexandria (antrenor Cristina Manea), deţinătorul titlului naţional tot în proba de 400 metri garduri, la această categorie de vârstă. Cu un rezultat foarte bun în ultimul concurs (54,92 secunde), Ştefan Juganu are ca obiectiv major în acest an doborârea recordului naţională în această probă (timpul 54,11 secunde), rezultat pe care atât antrenoarea Cristina Manea, cât şi sportivul Juganu, s-au arătat încrezători că îl vor obţine, poate chiar la Europene.

Pentrui participarea la Campionatul European de luna viitoare, Federaţia de atletism a României a stabilit un program de pregătire care include un cantonament centralizat cu sportivii calificaţi, începând din această săptămână. După aproximativ zece zile de pregătire, sportivii lotului naţional juniori 2 vor pleca spre Tbilisi, unde principalul obiectiv propus este reprezentarea cât mai onorabilă a cluburilor din care provin la o competiţie de asemenea anvergură.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.