Social

Starea învăţământului teleormănean – Sute de elevi abandonează şcoala, sunt exmatriculaţi sau rămân repetenţi

Monica DUMITRESCU

Raportul privind starea învăţământului teleormănean în anul şcolar trecut, prezentat de inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, în cadrul şedinţei colegiului prefectural desfăşurată săptămâna aceasta, arată o situaţie nu tocmai îmbucurătoare. În anul şcolar 2015-2016, peste 270 de elevi au abandonat şcoala. Cei mai mulţi, circa 120, sunt elevi de gimnaziu, peste 70 sunt elevi din ciclul primar şi aproape 60 elevi de liceu. Urmează elevii din învăţământul profesional sau postliceal şi cei înscrişi la forma de învăţământ “a doua şansă”. Potrivit aceluiaşi raport, în anul şcolar precedent, peste 220 de elevi au fost retraşi de la şcoală, cei mai mulţi de la liceu, cauzele fiind etnia romă, plecarea în străinătate alături de părinţi şi starea materială precară a familiilor din care provin.

Tot în anul şcolar trecut, circa 300 elevi au fost exmatriculaţi, cei mai mulţi din învăţământul liceal (283 elevi). În majoritate, elevii au fost exmatriculaţi pentru numărul mare de absenţe, dar şi pentru conduita necorespunzătoare statutului de elev.

Aproape 2000 de elevi teleormăneni au rămas repetenţi în anul şcolar 2015-2016.

Comparativ cu anul şcolar 2014-2015, situaţia nu este cu mult diferită, numărul elevilor care au abandonat şcoala, au fost exmatriculaţi sau au rămas repetenţi, fiind asemănător.

3 Comments

  1. sange cazut

    nu mai e nimic de spus,numai exista nimc si nici nu va mai exista ,bravo hienelor si shatrei din telemorman care a dus la statistici foarte rezonabile in educatia judetului ingropat de Asa zisi (conducatori care se cred )un judet distrus prIn promovarea NIGERIENILOR,,,, SI ALTOR COMUNITATI DISTRUSE FARA GRAM DE EDUCATIE,UNDE SE PETREC TOT FELU DE ANOMALI, DRAGNEA SI ECHIPA ….TE OR BLESTEMA COPII SI NEPOTII NOSTRI …AI SA MORI IN CHINURI ,CUM VA BATETI JOC DE POPOR(VOR JUDECA SI MORTI NOSTRI ,CA TARE E NEDREPT)

  2. Profesor pensionar

    Orice, dar numai scoala nu este in TR!Directori numiti politic ce se cred jupani pe mosie….De aici incepe DEZASTRUL…

  3. Starea invatamantului teleormanean – jalnica.Daca aduni cifrele de mai susaproape jumatate dintre elevi au avut probleme.Consecinta…multi needucati…usor de folosit…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.