Eveniment

Starea copilului pentru care există suspiciune de infecție cu coronavirus este bună; rezultatele testului vor fi gata mâine dimineață

Starea copilului pentru care există suspiciuni de infecție cu coronavirus este una bună, în prezent micuțul fiind izolat în Secția de boli infecțioase a Spitalului de Urgență Alexandria, unde va sta până mâine dimineață, când va veni rezultatul testului de la Institutul Matei Balș, a explicat, dr. Luminița Dumitrașcu, medicul șef al Departamentului de Sănătate Publică, într-o conferință de presă la care a luat parte și Liviu Dumitrașcu, prefectul județului Teleorman.

Potrivit medicului epidemiolog Luminița Dumitrașcu, copilul nu a reprezentat o urgență medicală, a fost preluat de la domiciliu cu o stare febrilă pe care medicii au tratat-o, prezintă o faringo-amigdalită, afecțiune comună la copii la schimbarea vremii, pentru care i-a fost prescris tratament cu antibiotice, antipiretice și antivirale.

În funcție de rezultatul testului efectuat la Institutul Matei Balș, copilul va fi transferat la București, în cazul în care rezultatul este pozitiv, sau se întoarce în familie cu tratamentul prescris de medici, în cazul în care rezultatul este unul negativ.

Copilul a fost transportat, joi, la Spitalul din Alexandria, după ce tatăl său, revenit recent în țară din Italia, a alertat autoritățile prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, spunând că micuțul prezină simptome specifice infecției cu coronavirus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.