Sport

Stan Prodan a vorbit despre schimbările de la CJ Arbitri – “Nicu Răceală este un timp corect şi sperăm să creştem numărul de arbitri divizionari!”

prodanLa începutul acestui sezon fotbalistic judeţean, ex-preşedintele Comisiei judeţene de Arbitri Teleorman, Dan Niţu, a surprins pe multă lume, prezentându-şi demisia din funcţia respectivă, pentru un post executiv în clubul Sporting Turnu Măgurele. În primă fază, postul de interimar a fost ocupat de Nicolae Răceală, membru în Comisia judeţeană, responsabil al subcomisiei din Roşiorii de Vede, care ulterior a fost numit în funcţia de preşedinte, în urma hotărârii Comitetului Executiv al AJF Teleorman, din data de 23 septembrie a.c. Despre aceste schimbări survenite la nivelul conducerii CJ Arbitri Teleorman, despre variantele care s-au vehiculat pentru postul respectiv, dar şi principalele obiective stabilite pentru noua conducere a arbitrajului teleormănean, preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, a vorbit deschis.

“Cu mai mult timp în urmă, am luat legătura cu posibilii înlocuitori ai lui Dan Niţu la Comisia judeţeană de arbitri,. Vă mărturisesc că decizia înlocuirii lui la comisie era luată, având în vedere rezultatele foarte slabe în ultimii ani, el având o activitate de peste 8 ani la Comisia de arbitri. Acest lucru a coincis cu faptul că el negocia cu echipa din Turnu Măgurele, pentru a intra în stafful acesteia, şi, coroborate una cu cealaltă, am luat decizia de a discuta cu trei persoane dintre posibilii înlocuitori în funcţia respectivă. Am rugat pe Cristina Babadac, Alexandru Băjan şi Nicu Răceală să-mi trimită un program de revitalizare, pe termen scurt, a activităţii de arbitraj în Teleorman, iar doi din aceştia, Alexandru Băjan şi Nicu Răceală mi-au prezentat programe, spun eu, bune pentru acest moment. Numai că, Alexandru Băjan nu s-a prezentat la testarea cu arbitrii din ligile 5 şi 6, unde s-au prezentat peste 120 de arbitri, acolo unde este piramida arbitrajului. Iar eu ţin mult la disciplină, astfel că, singura variantă, şi cea mai bună a momentului, am considerat, împreună cu membrii Comitetului Executiv, că este Nicu Răceală, din Roşiorii de Vede. Este unul din oamenii corecţi, care a făcut arbitraj la nivelul Ligii a 3-a peste 10 ani, un om care vrea să facă ceva pentru arbitraj, a fost în Comisia judeţeană de-a lungul timpului şi care a fost învestit pentru a revitaliza, atât cât vom putea să o facem, arbitrajul judeţean şi să creştem numărul de arbitri la nivel divizionar. Cam asta este activitatea Comisiei judeţene de arbitri, pe care sperăm să o îmbunătăţim prin venirea lui Nicu Răceală”, a declarat Stan Prodan pentru Ziarul Teleormanul.

Deşi situaţia este îngrijorătoare la nivelul loturilor divizionare, unde Teleormanul mai are trei arbitri în lotul ligii a 2-a şi doi arbitri în lotul ligii a 3-a, preşedintele AJF Teleorman s-a arătat optimist că lucrurile se vor schimba, mai ales că din punct de vedere al credibilităţii, arbitrajul teleormănean a câştigat mult în ultimul timp.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.