Economie

Stadionul Municipal şi Sala Polivalentă din Alexandria vor fi modernizate

Monica DUMITRESCU

Stadionul Municipal Alexandria va fi modernizat printr-un proiect de anvergură finanţat de Compania Naţională de Investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei. Lucrările vor demara în primăvara anului 2015, imediat ce timpul va permite, şi vor fi finalizate doi ani mai târziu.

Conform proiectului, terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri, va fi înierbat şi va fi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare. Pista de atletism cu suprafaţă sintetică va avea cinci culoare regulamentare, iar capacitatea tribunelor va avea 6790 de locuri acoperite din care 6004 vor fi locuri pentru public, 702 locuri VIP, 84 locuri VIP O în Sky-Box-uri cu loje a câte 12 locuri, 138 de locuri pentru presă. Va exista şi o masă a presei cu 48 de locuri, 2 studiouri TV şi o sală de conferinţe cu 75 de locuri. Vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate. De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, tabele multimedia.

De asemenea, stadionul municipal va avea şi un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble şi baie proprie, zona de recepţie, restaurant, spaţii de recuperare pentru sportivi/ SPA.

Într-un proces de modernizare asemănător va intra şi Sala Polivalentă din Alexandria. Tribuna va fi reamenajată cu 1350 locuri pentru public general, 100 locuri VIP, 50 de locuri presă. Terenul de joc cu dimensiunea de 44*24 metri va fi pretabil pentru meciuri indoor de handbal, baschet, volei tenis, judo, badminton. Vor fi amenajate săli de sport pentru activităţi conexe: antrenamente pentru judo, sală pentru dezvoltarea forţei, sală de antrenamente pentru scrimă.

Principalele dotări prevăzute sunt: sistem de nocturnă pentru meciuri televizate, sistem de sonorizare, sistem de afişaj cu tabele de scor electronice, sistem de climatizare, grupuri sanitare pentru toate categoriile de utilizatori, inclusiv pentru spectatorii cu handicap locomotor.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sta2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stad1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stad3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stad4

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.