Sport

Sportul alexăndrean rămâne fără finanţare – Când se va şti soarta sportului din Alexandria?

consiliuDe mai mult de o lună de zile, finanţările către sportul din Alexandria au fost blocate, în urma controlului efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Alexandria. De atunci, structurile sportive cu care Consiliul local Alexandria s-a asociat şi care au primit bani în ultimii ani nu mai au nici o garanţie că vor putea să-şi desfăşoare activitatea, la nivelul anilor precedenţi. S-a vorbit între timp despre o contestaţie înaintată de Primăria Alexandria la “vârful” Curţii de Conturi, care urmează să-şi afle finalitatea în câteva zile; în funcţie de verdictul respectiv se va şti cum vor decurge lucrurile pentru cele 11 structuri sportive asociate cu municipalitatea din Alexandria.

Ca o completare la situaţia existentă în Alexandria, să spunem că “istoria se repetă” şi în judeţul Timiş. Acolo, Curtea de Conturi a contestat legalitatea asocierilor existente cu  cluburile sportive între Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul local Timişoara, astfel că finanţările sunt suspendate momentan. Despre situaţia existentă în Timiş, care seamănă foarte mult cu cea din Alexandria, persoanele implicate în activitatea locală spun că “este foarte posibil ca toate acele cluburi să se desfiinţeze, deoarece n-au mai primit finanţare pentru a-şi desfăşura activitatea”.

Să mai spunem că diferenţa dintre sumele alocate de Consiliul local Alexandria şi cele alocate de Consiliul Judeţean Timiş sau Consiliul local Timişoara sunt destul de importante.

B.Pană

 

One Comment

  1. Ionut Diman

    Acesti comunisti incompetenti de la Curtea de Conturi, care au facut controale anuale timp de 10 ani si nu au descoperit nicio neregula, ba chiar au dat avizul de legalitate asupra finantarilor, s-au trezit in 2015 ca finantarea este ilegala. Rusine sa le fie! Ar trebui sa fie dati afara imediat! Avem campioni mondiali si europeni care asteapta macar decontarea drumului pana la o competitie internationala!!!
    Acestia sunt copiii cu care ne mandrim, nu beizadelele sefilor de la Curtea de Conturi, indesati in masini scumpe de la 18 ani si plimbati prin facultati particulare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.