Sport

Sportivi care au făcut performanţă în 2012

A fost un an deosebit pentru sportul teleormănean anul care se va încheia peste câteva zile. Acest an 2012 este primul în care s-a consemnat o participare din Teleorman la Jocurile Olimpice, pentru un sportiv din judeţ, legitimat la un c lub din judeţ – este vorba de atleta Andreea Ogrăzeanu, sportivă care a concurat la două probe, 100 şi 200 metri plat! Apoi, anul 2012 s-a remarcat prin confirmarea unor sportivi din discipline neolimpice, cum ar fi Florina Chiar (fotbal-tenis), Beatrice Şerban (culturism) sau Sorin Burtan (karate), care demonstrează în fiecare sezon că au calităţile pentru a face performanţă.

Ce este de remarcat însă, ca un lucru inedit, este faptul că anul 2012 a însemnat revenirea în prim-plan a unei secţii foarte performante în deceniul trecut, secţia de tir pistol a CST Alexandria. Sportivii consacraţi, precum Magdalena Dudeanu, Irina Luca sau Florentina Petrila, au reuşit să menţină ritmul anilor precedenţi, însă au apărut sportivi de mare perspectivă, precum Alexandru Paţe sau Laurenţiu Badea, ambii pregătiţi de antrenoarea Magdalena Dudeanu.

În privinţa echipelor de performanţă, se remarcă “pasul pe loc”, faptul că aceleaşi două echipe din 2011 (Atletico Alexandria baseball, CSS Alexandria baschet) sunt evidenţiate şi în acest an. De fapt, sportul de echipă a fost în ultimul deceniu o problemă destul de spinoasă a sportului teleormănean, deoarece, cu mici excepţii, nu s-au atins podiumurile campionatelor naţionale în această perioadă. Iar în privinţa cluburilor sportive, numărul mare de medalii obţinute de CST Alexandria, care în 2012 şi-a înfiinţat şi secţie de karate (în dublă-legitimare cu Kanazawa Alexandria), au dus detaşat clubul pe prima poziţie (în numerele viitoare vom încerca să facem o analiză a clasamentelor sportivilor pe anul 2012 întocmite de DJ Sport şi Tineret Teleorman).

 

Clasamentul sportivilor teleormăneni pe anul 2012 în ierarhia Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Teleorman

1. Florina Chiar (Viitorul 003 Alexandria, fotbal-tenis);

2. Andrei Gogoi (Takeda Alexandria, karate);

3. Beatrice Şerban (CST Alexandria, culturism);

4. Sorin Burtan (CST Alexandria / Kanazawa, karate);

5. Carla Pantelie (CST Alexandria, tir talere);

6. Sorin Cristina (Takeda Alexandria, karate);

7. Paula Paraschiv (Viitorul 003 Alexandria, fotbal-tenis);

8. Magdalena Dudeanu (CST Alexandria, tir pistol);

9. Alexandru Paţe (CST Alexandria, tir pistol);

10. Andreea Ogrăzeanu (CSS Alexandria, atletism).

 

În clasamentul cluburilor

1. Clubul Sportiv Teleorman Alexandria

 

Clasamentul pe echipe

1. Atletico Alexandria (baseball, seniori), antrenor Andrei Mirescu;

2. CSS Alexandria (baschet, U-14), antrenor Mădălin Piperea.

One Comment

  1. Dar insistent mai esti Bogdane cu prima participare a unui teleormanean la JO…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.