Sport

Sporting Turnu – FC Voluntari II 1-2 – Prestaţie modestă la final de sezon

turnu 1Sâmbăta trecută a căzut cortina peste Liga a 3-a fotbalistică, întrecere care şi-a desemnat echipele promovate în Liga a 2-a naţională. A fost runda în urma căreia echipa CS Afumaţi, deşi clasază pe locul 2, dar la egalitate de puncte cu primul loc (SCM Piteşti), a promovat în eşalonul secund. În aceeaşi etapă, Sporting Turnu Măgurele a suferit primul eşec pe teren propriu în returul de campionat, în jocul cu FC Voluntari II, după o prestaţie modestă, deşi turnenii au avut şansa lor şi chiar la un moment dat au avut jocul în mână. Bara lui Ad. Popa (min. 5), vreo trei ocazii mari (Pârvu, Tofan, Ungurianu, R. Stănescu) şi golul lui Ciprian Dinu (min. 13) au fost insuficiente pentru a scoate o remiză de către gazde. Încurajată frenetic de galeria venită de la Turnu Măgurele (chiar dacă puţin cam modestă în exprimare, galeria şi-a făcut datoria), echipa lui Adrian Iencsi şi-a arătat limitele şi a convins că nu este nici pe departe o echipă care să emită pretenţii de promovare. În schimb, atitudinea jucătorilor şi evoluţia per total a echipei au fost taxate de antrenorul Iencsi, care a evitat totuşi să aducă public vreo acuză vreunui din jucători, preferând de fiecare dată să păstreze totul “în familie”.

Să spunem după înfrângerea de sâmbătă, că turnenii au terminat campionatul pe locul 4 (cu 45 puncte acumulate), au pierdut ultimul joc după un gol primit în ultimele minute, au terminat în zece (I. Lică a văzut “roşu” la ultima fază a campionatului), iar la final jucătorii au primit aplauzele publicului, care şi-a luat “la revedere” de la echipă la final de sezon.

În jocul de sâmbătă, ultimul al sezonului (1-2 cu FC Voluntari II), antrenorul Adrian Iencsi a folosit următorii jucători pentru Sporting Turnu: F. Petrescu, M. David (46 A. Sălcianu 46), I. Lică, C. Dinu, F. Mitrea, S. Mitran, A. Aldea (46 D. Tofan), F. Pârvu, A. Popa, R. Ungurianu, R. Stănescu.

 

“Consider că mi-am îndeplinit obiectivul” – Adrian Iencsi

“Mie nu mi s-a părut un  joc foarte reuşit, sincer vă spun, dacă la Afumaţi, unde am avut prima înfrângere, am avut un joc destul de consistent, pe o suprafaţă de joc destul de proastă, acum am avut teren bun la dispoziţie, am avut spaţii, ne-am creat ocazii, dar atât de multe pe cât aş fi dorit eu, de aceea eu nu consider că am făcut un joc bun, mai ales că totul a culminat cu o înfrângere! Despre prestaţia jucătorilor nu vreau să comentez, este problema mea, voi discuta eu cu ei.

Rolul meu aici a fost, de la bun început, să fac o evaluare a jucătorilor, tocmai de aceea am semnat până în vară, până pe 15 iunie. Eu zic că mi-am îndeplinit obiectivul, acela de a face o analiză a lotului de jucători pe care l-am avut la dispoziţie, acesta a fost primul lucru propus de mine. Când eu am venit aici, echipa era pe locul 6, dacă voi termina pe locul 4 sau 5, în funcţie de celelalte rezultate (n.r. discuţia s-a purtat imediat după jocul de sâmbătă) eu consider că este un lucru pozitiv, pentru că am urcat în clasament, asta şi în contextul în care în faţa noastră sunt trei echipe foarte bune, care au tras la campionat, Piteşti, Afumaţi şi Voluntari, echipe cu o forţă financiară bună. Deci, şi în această conjunctură pot spune că sunt mulţumit dacă termina în spatele celor trei echipe, pe locul 4!” – Adrian Iencsi, antrenor principal Sporting Turnu Măgurele.

 

“Pentru noi, ultimul joc era doar unul de verificare pentru planificarea sezonului viitor. Rezultatul nu era neapărat important, deşi este clar, se intră în teren cu gândul la victorie, însă asta se întâmplă când conduci jocul şi un şut vine să întoarcă rezultatul.

Despre întreg sezonul, ce să zic, dacă considerăm că au apărut multe schimbări în ultimul timp, dacă ţinem cont de faptul că nu avem locul nostru, că au fost multe lucruri necunoscute pentru noi, consider că locul 4 este admirabil!” – Valter Raffini, preşedinte / finanţator Sporting Turnu Măgurele.

B.Pană

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.