Sport

Sporting Roşiori – FCM Alexandria 2-1. A câştigat cine şi-a dorit mai mult şi a greşit mai puţin!

derbi2S-a vrut un derbi de Teleorman jocul dintre Sporting Roşiorii de Vede şi FCM Alexandria, meci din etapa a 7-a a seriei a 3-a, Liga a 3-a, şi, într-o oarecare măsură, s-a ridicat la acest statut. Chiar dacă a fost o vreme rece, sâmbăta trecută peste 1200 de oameni au luat loc în tribuna stadionului roşiorean, pentru a vedea singurele echipe divizionare din judeţ confruntându-se în meci direct. Cum era de anticipat, ambiţiile dintre jucători şi oarece tensiune au fost prezente în teren, însă intrările “criminale” au fost evitate, deşi unii jucători abia aşteptau prilejul pentru a fi provocaţi.

Despre meci, se poate spune că a fost un joc intens, între două echipe cu stări de spirit diferite; roşiorenii lui Cristi Negru veneau cu poftă de fotbal, după trei săptămâni de inactivitate, iar alexăndrenii lui Romică Ciobanu porneau cu oarece statut de favoriţi. Numai că în teren roşiorenii au dat tonul, atât ca determinare, cât şi ca ocazii. Nu s-au menajat deloc unii jucători ai gazdelor – Moşteanu, Lătea sau Floricel au fost cei mai determinaţi jucători, acestora alexăndrenii nereuşind să le răspundă cu aceeaşi măsură. Pe fondul unui joc relativ tensionat, completat de un arbitraj modest (faza de minutul 13 este elocventă că centralul bucureştean se năucise în teren, la un moment dat), a venit şi primul gol al meciului, reuşita lui Cosmin Călin venind să completeze o perioadă bună a gazdelor. Reacţia alexăndrenilor a fost rapidă, până la pauză echipa lui Romică Ciobanu a pus presiune pe adversar, iar această perioadă bună avea să se materializeze printr-un penalti, obţinut de FCM în minutul 40, după un henţ văzut de arbitru, la Floricel. A executat foarte slab Cosmin Căpăţână, care a trimis direct în braţele portaruluiu Dalin Munteanu!

La pauză, alexăndrenii au schimbat doi jucători, iar în secunda 45, centrarea lui Ionuţ Dragu s-a dus direct în careu, de unde Giani Paraschiv a trimis imparabil cu capul! Era 1-1 şi meciul s-a relansat. Urmează o perioadă bună tot pentru FCM, o acţiune interesantă a lui Căpăţână, oprită de arbitrul asistent şi o bună ocazie, ratată de Bogdan Matei, care atrimis cu capul, din apropiere, însă portarul gazdelor este la post. Jocul s-a mutat repede la cealaltă poartă şi, după o serie de şase cornere consecutive, executate de Lătea, roşiorenii au marcat un gol norocos, dar spectaculos, prin fundaşul Pâslaru, care a trimis cu capul direct în vinclul porţii lui Olteanu! Până la final, alexăndrenii au forţat egalarea, pe care, prin prisma jocului, ar fi meritat-o, în timp ce gazdele au jucat cu aceeaşi ambiţie tot meciul, iar prin determinarea arătată au meritat victoria în final!

După joc,am vrut să cerem câte un punct de vedere de la fiecare antrenor, dar răspunsul lui Cristi Negru a fost cât se poate de sec, dar şi surprinzător: “Nu vorbesc nimic!”. La rândul lui, Romulus Ciobanu a punctat: “A fost un joc destul de spectaculos, consider eu, noi am vrut multe, dar am realizat puţine, în timp ce echipa din roşiori, pe care o felicit pentru victorie, a reuşit un joc bun, iar determinarea arătată a fost cea care a făcut diferenţa. Tocmai asta este problema în jocul nostru, atunci când jucăm în deplasare, există o anume teamă de aceste jocuri, băieţii au probleme atunci când jucăm în faţa unor adversari foarte determinaţi, cum au fost cei din Roşiori în acest joc. Dar, cred că nu din acest motiv am pierdut jocul, mai degrabă a fost o lipsă de concentrare şi omogenitate în jocul nostru de azi”.

 

Sporting Roşiori – FCM Alexandria 2-1 (Cosmin Călin 33, Mădălin Pâslaru 64 / Giani Paraschiv 46). Sporting Roşiori: Munteanu, Floricel (90, Sitaru), Neacşu, PÂslaru, Voicu, Vâlcică, Ivănică (62, Urâtu), Moşteanu, Ştefănescu (46 Cercel), Lătea, Călin (73, Ciubuc); antrenor Cristian Negru. FCM Alexandria: Olteanu, Dragu, Paraschivoiu, Matei, Gheorghe, Precup, Popescu, Radu (67, David), Căpăţână, Drăgan (46, Paraschiv9, Constantinescu (Jenaru); antrenor Romulus Ciobanu. A arbitrat (modest) Horia Mladinovici (Bucureşti).

 

Lume multă în tribună

Tribunele stadionului roşiorean au fost destul de populate la jocul de sâmbătă, deşi a fost o vreme rece la ora jocului, peste 1200 de oameni alegând să meargă să urmească derbiul teleormănean. Chiar dacă atmosfera a fost una “ca la fotbal”, s-au remarcat numeroase personalităţi în tribună, dar şi mulţi spectatori care i-au apostrofat pe alexăndreni, în special pe antrenorul Romulus Ciobanu (principalele ironii ale spectatorilor vizau condiţiile financiare total diferite dintre cele două cluburi, net favrabile FCM-ului). Ca un punct “minus” remarcăm încă o dată imaginea dezolantă pe care o aduce stadionului Municipal din Roşiorii de Vede tribuna de ciment dinspre stradă (tribuna a II-a), unde nici publicul parcă nu vrea să ia loc, acolo nefiind amenajate scaune pentru public.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.