– Domnule doctor Victor Vîrjoghe, spitalul din Videle, pe care îl manageriați, este unul dintre cele mai mari spitale din județul Teleorman. Ca urmare, aveți și obligații față de cei care apelează la serviciile dumneavoastră. Reușiți să acordați îngrijirea medicală necesară bolnavilor internați aici?
– Consider că da. Avem un colectiv dedicat pacienților noștri și o dotare cu tehnică medicală de ultimă generație. De altfel, începând din luna martie, Spitalul Orășenesc Videle a fost acreditat pentru ciclul II, fiind inclus în categoria a II-a “ACREDITAT CU RECOMANDĂRI” prin Ordinul Președintelui ANMCS nr. 58 din 2023, fiind singura unitate medicală din județul Teleorman cu o astfel de acreditare a serviciilor medicale. De asemenea, spitalul nostru este singurul din județ cu trei certificate de calitate a serviciilor ISO, respectiv ISO 9001:2015 pentru recunoașterea sistemului de Management al Calității – servicii medicale specifice spitalicești și ambulatoriu de specialitate, inclusiv activități specifice de laborator radiologie, imagistică medicală și laborator de analize medicale, ISO 14001:2015 pentru recunoașterea Sistemului de Management de Mediu –Servicii medicale specific spitalicești și ambulatoriu de specialitate, inclusiv activități specifice de laborator radiologie, imagistică medicală și laborator de analize medicale, ISO 2200:2018 pentru recunoașterea Sistemului de Management al Siguranței Alimentelor și cerințelor adiționale privind PRP-urile incluse în standardul tehnic: ISO / TS 22002 – 02:2013 – Activități de alimentație tip cantină.
– Mai concret, ce se întâmplă atunci când vine un bolnav la spital?
– Spitalul asigură urgențele prin camera de gardă pe specialități, respectiv, medicină internă, chirurgie, pediatrie, obstretică – ginecologie având și patru linii de gardă în specialitățile amintite. Am reușit ca, începând din 18 aprilie, să reluăm activitatea în laboratoarele de radiologie medicală, punând în funcțiune aparatura de radiologie digitală fixă și mobilă, iar în curând sperăm să punem în funcțiune computerul tomograf, aparat de ultimă generație, prin care, alături de aparatele de radiologie digitală, se vor crea condiții medicale pentru diagnosticare și tratament de cea mai bună calitate, precum și diversificarea serviciilor medicale oferite pacienților, creșterea acurateței diagnostice și terapeutice. Acesta este primul proiect european de achiziție de aparatură medicală din istoria spitalului de la Videle.
– Are spitalul personalul medical necesar pe măsura acestor dotări?
– În mare parte, da, și spun acest lucru cu toată resposabilitatea. Noi am reușit să angajăm 3 medici tineri, respectiv un medic de specialitate ORL, un medic de ortopedie – traumatologie și un medic în specialitatea de recuperare, medicină fizică și balneologie. Sunt trei medici care au fost bine primiți și asimilați de corpul nostru medical. Eu pot să spun că pacienții internați în spitalul de la Videle pleacă acum de la noi mulțumiți de serviciile întregului corp medical.
Omul sfinteste Locul. Mult succes.