Social

Spitalul Orășenesc Videle a implementat cu succes Proiectul PHOENIX – “Împreună vom reuși”

“Spitalul orășenesc Videle este cea mai mare unitate medicală din zona de nord a județului nostrum, cu o capacitate de peste 224 de pacienți, de la copii până la persoane vârstnice. Pentru o cât mai bună dotare cu aparatură medicală, neavând alte posibilități de finanțare a unor programe de investiții pentru dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație, s-a apelat la un proiect cu fonduri europene PHOENIX – “Împreună vom reuși”, spune primarul orașului Nicolae Bădănoiu, primăria fiind, de altfel, acționarul majoritar al SRL Spitalul orășenesc Videle.

Un colectiv de specialiști din subordinea medicului Vîrjoghe Victor, managerul spitalului, după aproape un an și jumătate, au încheiat programul european medical PHOENIX, primul de acest fel din istoria spitalului. Aparatura medicală care a fost deja instalată în spital cuprinde 11 loturi începând de la aparat de radiologie, continuă cu aparat tomograf sau monitoare de funcții vitale până la turnul de endoscopie digestivă.

Valoarea totală a proiectului este de 4.696.554 lei, sumă cofinanțată în întregime prin fonduri europene. S-au creat astfel condiții pentru o diagnosticare corectă și stabilirea tratamentului pacienților cu diferite boli, în cele mai sigure condiții de însănătoșire. De asemenea, prin implementarea acestui proiect cu fonduri europene s-au făcut dotări cu aparatură medicală de ultim nivel tehnic, așa cum este acum ambulatoriul spitalului, care are trei certificate de calitate, ceea ce nu are niciun spital din județ.

De altfel, așa cum spune și managerul spitalului, cel care coordonează întreaga activitate în cadrul proiectului PHOENIX, “sunt peste 11 poziții în acest program cu cea mai perfecționată aparatură medicală, pentru tot ceea ce înseamnă condiții deosebite de tratare a pacienților, de la cele mai simple boli până la cele mai complicate. Am ajuns la tot ce înseamnă metode superioare de tratare a bolnavilor și a celor ce apeleză la serviciile noastre indiferent de unde vin. Prin efortul colectivului de specialiști din cadrul spitalului asemenea proiecte vor fi realizate și în anul 2023 și 2024, astfel încât Spitalul orășenesc Videle să intre în circuitul spitalelor de elită”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.