Social

Spitalul municipal Turnu Măgurele redevine unitate suport COVID-19

Pentru că la Spitalul municipal Caritas din Roșiorii de Vede, prima unitate din județ desemnată spital suport COVID-19 de la debutul pandemiei, ajung tot mai mulți pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, zilele acestea internările atingând aproape 70% din capacitatea unității sanitare, în câteva zile, necesare pentru refacerea structurii, Spitalul municipal din Turnu Măgurele va reîncepe să preia cazurile de COVID-19.

Conform informațiilor furnizate de Stelian Cristea, directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, ambele spitale sunt parte a Planului județean de reziliență a rețelei sanitare din județul Teleorman față de recrudescența COVID-19. Ambele unități sanitare au luat în calcul apariția unui nou val pandemic, astfel că Spitalul municipal Caritas din Roșiorii de Vede a estimat că va atinge nivelul de 143 de paturi necesare, situație în care, în termen de 10 zile, Spitalul municipal Turnu Măgurele va deveni unitate suport COVID integral, cu un număr de 134 de paturi.

La nivelul județului, în ultimele două săptămâni, 430 de teleormăneni au primit vestea că sunt infectați cu SARS-CoV-2, rata de incidență cumulată ajungând la 1.20 cazuri la mia de locuitori.

Pentru comuna Beuca, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman a  luat decizia de impunere a restricțiilor în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, încă de săptămâna trecută, având în vedere că rata de incidență se menține la peste 6.00 cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, potrivit datelor centralizate de DSP Teleorman, la data de 14 septembrie 2021, în municipiul Alexandria au fost depistate, în ultimele 14 zile, 81 de cazuri pozitive, în Roșiorii de Vede – 59, Turnu Măgurele – 51, Videle – 21, în timp ce la Zimnicea a fost confirmat un singur caz în perioada de referință.

În același timp însă, în 32 de localități din mediul rural, rata de incidență este zero.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.