Eveniment

Spitalul Judeţean primeşte finanţare pentru ATI şi UPU prin DSP

spitalul judeteanÎncepând cu luna septembrie, în cadrul secţiei de anestezie şi terapie intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă Alexandria, costurile pentru întreaga activitate desfăşurată sunt suportate de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman. De asemenea, şi secţia pentru primire urgenţe (UPU) este finanţată prin DSP Teleorman.

„Pentru prima dată în istorie, din septembrie 2014, activitatea de la secţia de terapie intensivă din Spitalul Judeţean este finanţată, în totalitate, de către DSP, printr-un subprogram care se cheamă Acţiuni prioritare pentru monitorizarea tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile ATI. Până acum, costurile din ATI nu erau suportate de nimeni, nici măcar de contractul cu Casa”, a declarat Mioara Comana, directorul executiv DSP Teleorman.

Potrivit directorului executiv DSP Teleorman, în cadrul Spitalului Judeţean nu erau acoperite costurile pentru cea mai importantă parte din evoluţia bolnavilor, cu cheltuielile cele mai mari.

„În urma unor cereri şi informări făcute către Ministerul Sănătăţii, Spitalul Judeţean din Alexandria primeşte exact atâţia bani câţi are nevoie pentru tratament şi, vă repet, sunt pacienţi care ajung în stare critică, costurile pentru trei zile de tratament ajung la 30.000 lei”, a spus Mioara Comana.

„În momentul acesta, sunt finanţate două secţii foarte importante: UPU, cu absolut toate costurile – salariile personalului, întreţinere, medicamente şi toată aparatura, pentru care Spitalul Judeţean a primit 6.521.000 lei, finanţare primită prin DSP, şi ATI, care a primit, începând cu septembrie, 350.000 lei”, a mai spus directorul executiv DSP Teleorman referitor la finanţările celor două secţii din cadrul Spitalului Judeţean. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.