Cu doi ani în urmă, Spitalul Orăşenesc din Zimnicea a fost preluat de primărie. De atunci au început şi frământările primarului Petre Pârvu care a înţeles importanţa acestei instituţii spitaliceşti şi a investiţiilor care se cereau făcute acolo. Pentru că la momentul preluării, spitalul era o ruină, care purta numai titulatura de “instituţie spitalicească cu paturi”. Nici la această oră, spitalul orăşenesc din Zimnicea nu este cel mai modern spital din judeţ, însă lucrurile sunt menţinute cel puţin la un nivel de decenţă. Însă problemele de finanţare există în continuare. La un moment dat, s-a pus chiar şi problema imposibilităţii de a plăti salariile personalului din spital, iar primarul Petre Pârvu admite că încă se mai pot face multe lucruri pentru ca oamenii să beneficieze de nivelul de calitate adecvat unor servicii medicale moderne: “Eu am câştigat primăria asta cu un slogan care a devenit faimos: “Şcoală, Stradă şi Spital”. Mie spitalul ăsta mi-a creat mari probleme, mari de tot… Dar acum zic că suntem bine. Au fost mereu probleme legate de finanţare. Şi anul ăsta… Se punea chiar problema la un moment dat că nu se vor putea plăti salariile medicilor. Dar acum am reuşit să rezolvăm două probleme mari pentru oraş. Este vorba, în primul rând, despre aducerea unui medic oftalmolog, un specialist de la Bucureşti căruia i-am pus la dispoziţie un apartament dotat cu tot necesarul, de la lingură până la frigider şi tot ce are nevoie un om într-o casă şi evident că nu plăteşte utilităţi. Acum urmează ca într-o lună să aduc şi un ORL-ist căruia îi voi pune la dispoziţie un alt apartament dotat cu strictul necesar. Apartamentele sunt ale oraşului, le-am pregătit strict în acest scop. E important de precizat şi faptul că am reuşit, cu ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică şi al Ministerului Sănătăţii, să obţinem pentru secţia de interne 20 de paturi pentru cronici care aduc foarte mulţi bani. Am mai obţinut din totalul de paturi pe care spitalul le avea pentru finanţare încă 8 care aduc bani spitalului”.
Mai mult, se pare că în ultima vreme, cheltuielile cu utilităţile au fost reduse la spital cu cel puşin 30% datorită investiţiilor care s-au făcut în ultimul timp: “Am redus cheltuielile drastic, la utilităţi în special. De exemplu, branşarea la gaze şi furnizarea agentului termic, înainte foloseam combustibil lichid uşor şi consumam foarte mulţi bani, dar acum am redus cheltuielile cu 30% . Am cumpărat o centrală termică nouă, la spălătorie o maşină nouă de spălat modernă care nu mai consumă la fel de mult ca aceea veche, am adus paturi şi lenjerie nouă, am refăcut bucătăria, am dotat-o cu aragazuri noi, în subsol am schimbat toate conductele vechi, am cumpărat nişte aparate la laborator, la camera de gardă am dus cărucioare noi. Înainte nu era un singur cărucior la camera de gardă ca să poată fi transportaţi bolnavii. În ceea ce priveşte clasificarea, noi ne aflăm în categoria 4 şi acum aşteptăm un nou control de la Ministerul Sănătăţii şi ne pregătim. Spitalul acesta e vital pentru zona noastră, pentru toate comunele astea de la Pietroşani şi până la Viişoara. Dacă se închide spitalul ăsta, oamenii de aici o să moară pentru că nu au cum din 350 de lei pensie să se ducă la Alexandria sau la Bucureşti. E un spital preluat de doi ani şi când l-am preluat era într-o situaţie dezastruoasă. Şi duminică la întâlnirea pe care am avut-o cu vicepremiereul Liviu Dragnea am spus că, dacă statul român a putut şterge datoriile CFR, cred că poate face acelaşi lucru şi pentru spitale. Mă refer la datoriile care sunt de la stat la stat”.
Multumiri d-lui Primar Parvu Petrica pentru ajutorul oferit acestei unitati sanitare unde tatal meu, Dr.Ioan Paunescu, a lucrat ca medic chirurg si director in perioada 1945 – 1975.
Cinste d-lui Primar si Consiliului Local. LA MULTI ANI 2015!