Eveniment

Spitalul din Videle, scos de pe lista unităților medicale suport COVID-19

Spitalul Orășenesc Videle a fost inclus, începând cu data de 22 septembrie, prin ordin de ministru, în lista unităților medicale ce tratează pacienți cu COVID-19, alături de Spitalul Municipal Caritas Roșiori de Vede. Începând de vineri, la unitatea medicală din Videle au fost aduși pacienți cu forme ușoare de COVID-19, iar marți dimineață la Spitalul din Videle erau internate 22 de persoane, pentru care a fost făcută, anterior, evaluarea medicală la Spitalul Caritas din Roșiori de Vede.

Atât înainte de includerea sa pe listă, cât și după ce inițiativa s-a oficializat, Nicolae Bădănoiu, primarul de la Videle, a făcut numeroase demersuri, atât la autoritățile județene, cât și la cele centrale, prin care a motivat faptul că alegerea Spitalului de la Videle pentru a fi transformat în unitate suport COVID este una nepotrivită. Ca argument principal a fost invocat faptul că spitalul are un statut juridic special, mai exact este un SRL, iar Ministerul Sănătății nu poate aloca banii necesari transformării acestuia în unitate medicală suport COVID-19. Demersurile primarului de la Videle au avut drept rezultat scoaterea unității medicale de pe lista celor care tratează exclusiv pacienți cu COVID-19.

În Monitorul Oficial a fost publicat, luni seară, un ordin de ministru prin care este actualizată lista spitalelor ce asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și faza a II a, iar pentru județul Teleorman este trecut numai Spitalul Municipal Caritas din Roșiori, nu și cel din Videle.

Despre subiect, primarul de la Videle, Nicoale Bădănoiu a declarat: „Eu am avut argumente solide în demersul meu, iar acum cred că au realizat și cei la Ministerul Sănătății, și mă bucur că s-a întâmplat așa, că Spitalul Videle are un statut juridic special, iar lucrurile trebuie făcute legal și după procedură. Sunt solidar cu oamenii care trec prin această situație, prin urmare sunt dispus să amenajăm o aripă a spitalului pentru a trata pacienți cu COVID-19, ar însemna undeva la 20% din capacitate. Pentru acest lucru am făcut deja o solicitare către Consiliul Județean pentru a ne aloca din fondul de rezervă suma de 17 miliarde de lei, pentru a putea să asigurăm echipamentele necesare, materialele sanitare și circuitele separate. Eu sunt convins că autoritățile județene ne vor sprijini în acest demers, pentru că suntem conștienți cu toții că este o situație delicată, în care trebuie să fim solidari, toți, cu cei care se confruntă cu această problemă”

Odată cu scoaterea din lista unităților medicale suport COVID-19, Spitalul de la Videle își va relua activitatea obișnuită, iar toate secțiile vor funcționa în mod normal, a mai precizat Nicoale Bădănoiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.