Eveniment

Spectacolul “Mă mut la… tata” a adus la Casa de Cultură din Alexandria sute de alexăndreni

OLYMPUS DIGITAL CAMERACarmen Dumitrescu

Alexăndrenii au rareori ocazia de a fi prezenţi la spectacole de teatru. De aceea, un astfel de eveniment atrage atenţia multora, setea de cultură fiind destul de evidentă cu prilejul spectacolului “Mă mut la… tata”, care a avut loc în seara zilei de 18 iunie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Desigur, prezenţa numeroasă a fost o surpriză pentru toţi cei care ştiu că au fost destule situaţii în care spectacolele de teatru s-au anulat la Alexandria, în contextul în care preţul biletelor a fost descurajator pentru foarte mulţi. Nu aceeaşi a fost situaţia pe 18 iunie, când sala mare a Casei de Cultură din Alexandria s-a umplut până la refuz, comedia “Mă mut la…tata” trezind curiozitatea multora, mai ales în condiţiile în care spectacolul a fost precedat de o prezentare şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii handmade marca Nicoleta Dina. Publicul a fost atras de cele două evenimente, astfel că biletele, puse în vânzare la preţul de 30 de lei, s-au epuizat cu o săptămână în urmă, iar sala a fost plină.

Prezentarea activităţii artizanului Nicoleta Dina a fost cu adevărat impresionantă, activitatea celei care a condus, cu ceva vreme în urmă, una dintre instituţiile deconcentrate ale judeţului fiind mai puţin cunoscută publicului larg. De fapt, a fost vorba despre o nouă demonstraţie a faptului că un individ poate schimba realitatea din jurul lui, dacă pune suflet şi ambiţie în asta.

Pe de altă parte, piesa de teatru s-a bucurat de mare succes în rândurile alexăndrenilor, Adriana Trandafir şi Adrian Păduraru fiind doi actori de calibru, care au ştiut să ţină publicul atent la piesă pe tot parcursul celor două ore de desfăşurare. După cum am precizat şi într-un material anterior, a fost vorba despre un serial în teatru, primul din istoria teatrului românesc, proiect care a generat atenţia publicului larg, fiind probabil un punct de pornire pentru noi spectacole de anvergură. Subiectul piesei a fost unul simplu, dar interesant pentru publicul contemporan: o femeie în vârstă, mamă a doi băieţi care au trecut de vârsta de 35 de ani, se simte încă tânără şi îşi doreşte un iubit, pentru a se detaşa de singurătate şi deprimare. Însă copiii acesteia nu pot înţelege dorinţa mamei de a-şi trăi din plin ultima parte a vieţii. Şi ceea ce urmează este o intrigă extrem de amuzantă în care iubitul, mama şi copiii se manifestă energic, pentru a aduce în faţa publicului o poveste de viaţă, transformată într-un spectacol cu adevărat uluitor. “Mă mut la… tata?” este o întrebare în trend. Şi o imagine a societăţii moderne, aşa cum o trăim şi o vedem în jurul nostru în fiecare zi. De aceea, potrivit organizatorilor, acesta merită văzut, savurat şi amintit mai târziu, ca o manieră de părăsire temporară a cotidianului, pentru a putea râde în voie de o realitate care ne caracterizează din ce în ce mai mult.

La finalul spectacolului, toţi cei care au admirat bijuteriile create de Nicoleta Dina au avut şi posibilitatea de a le achiziţiona, pentru a rămâne cu o amintire, dar şi cu un lucru mult mai important, pe care artista a avut grijă să-l menţioneze în prezentare: “când cumperi o bijuterie handmade nu cumperi doar un obiect, ci o experienţă şi o poveste”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.