Eveniment

Spaţiu de izolare, găzduire şi îngrijire pentru copiii care au părinţii infectaţi cu noul coronavirus

Copiii ai căror părinți/reprezentanţi legali/aparţinători sunt infectaţi cu noul coronavirus vor putea merge într-un spațiu organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, special pentru astfel de cazuri.

La nivelul județului Teleorman, spaţiul de izolare, găzduire şi îngrijire a fost organizat la sediul unui centru din municipiul Roşiori de Vede, care are o capaciate de 16 locuri, disponibile în 4 dormitoare cu câte 4 paturi, grup sanitar şi bucătărie utilată şi dotată corespunzător preparării şi servirii hranei.

În spaţiu pot fi primiţi copiii care au fost testaţi medical şi au rezultatul negativ pentru COVID-19, certificat prin act medical eliberat de autorităţile competente.

Personalul de supraveghere şi îngrijire din cadrul spaţiului de izolare, găzduire şi îngrijire este asigurat de salariaţii centrelor/complexelor din cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, salariaţi cărora le sunt asigurate echipamente de protecţie, materialele şi produsele igienico-sanitare (măşti de protecţie, mănuşi, combinezoane de protecţie, dezinfectaţi, etc.).

Necesarul de alimente, cazarmament, îmbrăcăminte, materialele igienico- sanitare, medicamente, este suportat şi asigurat de D.G.A.S.P.C. Teleorman, în cadrul căruia se află organizat spaţiul de găzduire.

Spațiul găzduiește, începând cu data de 28 martie, doi minori, în vârstă de 2 ani şi 11 luni şi respectiv de 12 ani, copii care au fost testaţi negativ COVID-19, aflaţi în dificultate, ca urmare a internării în spital a părinţilor, confirmaţi pozitiv.

Situaţia copiilor a fost adusă la cunoştinţa direcţiei de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, care a hotărât preluarea lor de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, după ce rezultatele testelor au arătat că părinții, dar și ceilalți doi copii ai familiei, au fost infectați cu noul coronavirus

Părinţii copiilor, împreună cu cei doi minori testaţi pozitiv au fost internaţi la Spitalul Matei Balş Bucureşti, pentru îngrijire şi tratament medical, unde se află şi în prezent.

Celor doi copii din spațiul de izolare organizat la Roșiorii de Vede le sunt asigurate hrană, cazarmament, servicii medicale, consiliere psihologică, informare, precum şi activitati de petrecere a timpului liber şi sunt permanent monitorizati medical de catre personalul specializat. DGASPC transmite că cei doi minori se simt bine, comunică şi interacţionează cu personalul şi nu au prezentat probleme de adaptare. Acesora le-a fost pus la dispoziţie un telefon mobil cu care păstrează permanent legătura cu părinţii şi fraţii lor.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.