Politic

Sorin Cîmpeanu, noul premier

cimpeanuIoan DUMITRESCU

Preşedintele Klaus Werner Iohannis, care a anunţat că joi şi vineri va avea consultări cu partidele politice pe tema viitorului prim-ministru, a anunţat deja propunerea sa: Sorin Cîmpeanu va fi viitorul premier. „Am acceptat demisia primului ministru Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziţia de prim-ministru pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete”, a declarat joi preşedintele Iohannis.

Sorin Cîmpeanu este din 2014 ministrul Educaţiei şi Cercetării; este foarte posibil ca acesta să fie agreat de majoritatea formaţiunilor politice. Liviu Nicolae Dragnea nu a făcut nici o declaraţie după nominalizarea lui Cîmpeanu. Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, este posibil să agreeze nominalizarea lui Cîmpeanu pe postul de premier, vacantat prin demisie de Victor Ponta, demisie anunţată chiar de Dragnea şi asumată mai apoi de Ponta.

Este posibil ca preşedintele Klaus Werner Iohannis să îl fi propus pe Sorin Cîmpeanu, chiar dacă acesta nu este liberal, pentru a împiedica alte propuneri care nu i-ar fi convenit probabil, iar Sorin Cîmpeanu a lăsat impresia unui ministru care nu ar crea probleme Palatului Cotroceni. Oricum, Liviu Nicolae Dragnea nu ar putea riposta în faţa propunerii preşedintelui Iohannis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.