Social

Şomerii din Teleorman, dispuşi să plece la Arad pentru un loc de muncă

IMG_5536IMG_5534IMG_5537IMG_5532Monica DUMITRESCU

Peste 850 de teleormăneni aflaţi în căutarea unui loc de muncă au participat în zilele de 6 şi 7 august la selecţia organizată de un angajator din localitatea Ineu, judeţul Arad, cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman şi a Instituţiei Prefectului Teleorman.

Bursa locurilor de muncă pentru recrutarea a 250 de muncitori necalificaţi, în vederea angajării şi instruirii în meseria de confecţioner cablaje auto, în localitatea arădeană a fost organizată la Zimnicea şi Alexandria.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman, la selecţie au fost prezente 860 de persoane (Zimnicea – 380 persoane, Alexandria – 480 persoane), din care angajatorul a recrutat în vederea încadrării în muncă, un număr de 109 de persoane (Zimnicea – 39 persoane, Alexandria – 70 persoane).

Angajatorul, firma Delphi Packard din Arad, oferă salariul minim de încadrare de 1.230 lei brut, bonus de prezenţă de 15%, din salariul negociat, respectiv 185 lei/lună, pentru zilele lucrate, bonus de performanţă de 10% pentru îndeplinirea conformă a planului de producţie al echipei şi nu există reclamaţii de calitate, tichete de masă – 1 tichet pentru fiecare zi lucrată (1 tichet – 9,41 lei/tichet – 198 lei /lună (pentru 21 zile lucrate). Al 13-lea salariu se primeşte proporţional cu zilele lucrate pe parcursul anului, se acordă ajutor social pentru diverse evenimente: naştere copii, deces rude grad I, este prevăzută asistenţă medicală gratuită în incinta fabricii, se acordă transport gratuit de la locul de muncă în localităţile de domiciliu, o dată pe lună, transport gratuit către fabrică.

Firma va încheia contract de muncă pe o perioadă determinată de 6 luni.

Muncitorii vor avea cazare gratuită în hotel 2-4 stele sau pensiuni 3 margarete, mic dejun şi o masă caldă, gratuit, din partea angajatorului în fiecare zi lucrată.

“De peste 10 ani nu mai am un venit. Oferta e bună, în lipsă de nimic. Până acum, n-am primit nicio ofertă de când sunt în şomaj. Este o ocazie, încerci şi o altă meserie”, a spus un şomer din Blejeşti.

“De două luni îmi caut un loc de muncă. Am lucrat în altă parte, însă s-a terminat. Angajatorul ne-a promis altceva, dar nu s-a legat. Acum încerc şi aici, să vedem. Trebuie să riscăm, că altă şansă nu avem”, a spus un alt şomer teleormănean căruia oferta angajatorului din Arad i s-a părut bună.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.