Social

Solicitările pentru “Bani de liceu” se depun până la sfârşitul acestei săptămâni

Monica DUMITRESCU

Elevii din clasele IX-XII care provin din familii al căror venit minim pe membru nu depăşeşte 150 pe lună, vor primi şi anul acesta bursa “Bani de liceu”. Sprijinul financiar din cadrul programului “Bani de liceu”, derulat de Ministerul Educaţiei, se acordă elevilor pe toată durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de aceşti bani inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. Suportul financiar este condiţionat de prezenţa la şcoală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună.

Potrivit calendarului de desfăşurare a acestui program, 1 octombrie 2016 este termenul limită pentru depunerea cererilor de acordare a bursei lunare în valoare de 180 lei. Cererile se depun la secretariatele liceelor în care sunt înscrişi solicitanţii. În perioada 1-23 octombrie vor fi efectuate anchete sociale şi va fi evaluată de comisii eligibilitatea cererilor depuse, urmând ca pe 28 octombrie să fie publicată lista beneficiarilor. În intervalul 28 octombrie-2 noiembrie pot fi depuse contestaţii, care urmează să fie soluţionate până pe 6 noiembrie.

Anul trecut în Teleorman au obţinut această bursă 1715 liceeni, numărul acestora fiind mai mic cu aproximativ 300 faţă de anul precedent, principalul motiv fiind scăderea populaţiei şcolare, nu creşterea venitului minim al familiilor elevilor.

În anul şcolar trecut, cei mai mulţi liceenii teleormăneni beneficiari ai bursei “Bani de liceu” au fost de la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu”  din Roşiorii de Vede, unde au fost depuse 157 de cereri, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”, unde au fost înregistrate câte 148 de cereri, şi Liceului Teoretic Videle, unde au fost înregistrate 139 de cereri. Peste 100 de cereri au fost înregistrate şi la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Liceul Teoretic Olteni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.