Economie

Solicitările fermierilor teleormăneni pentru obţinerea subvenţiilor în sectorul zootehnic, mai multe ca în 2012

oiCampania de depunere a cererilor pentru obţinerea subvenţiilor în sectorul zootehnic s-a încheiat, la finele lunii aprilie, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al APIA Teleorman, Cristina Epure. În cadrul campaniei de depunere a cererilor de plată aferentă anului 2013, în cadrul “Plăţilor naţionale directe complementare pentru sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine” în Teleorman au fost depuse 1.767 cereri, dintre care 851 pentru ovine, iar 916 pentru caprine. Anul trecut numărul cererilor depuse pentru subvenţia la ovine-caprine a fost de 1.617 cereri.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a primit în perioada 5 – 30 aprilie 2013 din partea fermierilor cererile de plată aferentă anului 2013, în cadrul “Plăţilor naţionale directe complementare pentru sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine”. De această primă pe cap de animal beneficiază producătorii agricoli crescători de ovine şi caprine, persoane fizice, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Pentru obţinerea subvenţiei, solicitanţii au depus cererea aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la centrul APIA judeţean sau local pe a cărui rază teritorială se află înregistrată exploataţia de ovine sau caprine. Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare, pentru femele ovine sau femele caprine identificate conform legislaţiei în domeniu, care îndeplinesc o serie de condiţii. De precizat că, odată încheiată campania de primire a cererilor a început controlul la faţa locului, care se desfăşoară în perioada 3 mai – 3 august 2013 pentru speciile ovine şi caprine, la adresa menţionată în cerere, timp în care solicitanţii primelor au obligaţia de a menţine în exploataţie efectivul de animale pentru care au solicitat primă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.