Eveniment

Solicitări multe la ambulanță în week-end, 10 persoane găsite decedate

ambulantaDurerile de cap, accidentele vasculare cerebrale, tusea și problemele respiratorii, copiii bolnavi, dar și durerile abdominale sau de spate, au fost printre principalele cauze care au determinat teleormănenii să apeleze la Serviciul Județean de Ambulanță, cei mai mulți fiind duși la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean. Cea mai mare parte a afecțiunilor au ca și cauză temperaturile oscilante de afară. Acestora li se adaugă un număr la fel de mare de persoane care se prezintă la medic acuzând infecţii ale căilor respiratorii.

Potrivit SAJ Teleorman, la sfârșitul săptămânii care a trecut au predominat afecţiunile cardiovasculare, durerile de cap şi afecţiunile respiratori, atât în rândul adulților, 24 de solicitări pentru tuse și probleme respiratorii minore, cât și în rândul copiilor, 27 solicitări pentru copii bolnavi. Durerile abdominale sau de spate, 42 de cazuri, dar şi urgenţele, respectiv persoane inconștiente și pentru care a fost solicitată intervenția ambulanței. Numărul persoanelor inconștiente pentru care a fost nevoie de intervenția ambulanței a fost de 19.

Medicii susţin că numărul cardiacilor care ajung la spital este în continuare mare, din cele 440 de apeluri făcute la salvare în week-end, peste 100 de solicitări au fost pentru diferite afecţiuni de ordin cardiac și au oarecum legătură și cu schimbările meteorologice bruşte care îşi pun amprenta pe starea de sănătate a celor mai sensibili dintre bolnavi, respectiv copiii şi vârstnicii cu afecţiuni cronice.

12 persoane au sunat pentru agresiunile fizice exercitate asupra lor și în urma cărora au avut nevoie de ajutor medical de urgență, 16 persoane au avut nevoie de ajutor medical din partea specialiștilor de la psihiatrie, iar 9 persoane au leșinat.

De asemenea, ambulanța a intervenit la 2 accidente rutiere, soldate cu 6 victime, din care un a decedat, și alte patru au ajuns la spital, una în stare foarte gravă, iar în cazul a 10 persoane, din păcate, echipajele de ambulanță nu au putut decât să constate decesul, persoanele fiind deja decedate la sosirea ambulanțelor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.