Eveniment

Solicitări multe la Ambulanţă pentru dureri abdominale şi afecţiuni cardiace

Conform raportului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, cele mai multe apeluri primite la finele săptămânii trecute se referă la durerile abdominale, urmate de afecţiunile cardiace, durerile de cap şi dificultăţi de respiraţie.

Afecţiunile medicale care îi determină pe cei mai mulţi dintre teleormăneni să cheme salvarea sunt durerile abdominale, problemele cardiace sau dispnee (dificultăţi de respiraţie). Astfel, 61 din cele 390 de solicitări au vizat dureri abdominale, de la colici de diverse etiologii până la abdomen acut. Următoarele în top au fost durerile de cap, 42 de teleormăneni solicitând ajutorul medical de urgență pentru dureri puternice de cap, urmate de afecţiunile cardiace, circa 40 dintre cei care au alertat ambulanţa confruntându-se cu dureri toracice sau accidente vasculare cerebrale. Tot în număr mare au fost și solicitările pentru dificultăţi de respiraţie, peste 30 de solicitări vizând aceste afecţiuni.

Numărul accidentelor diverse, cele mai multe fiind traumatisme prin cădere, a fost, de asemenea,  printre principalele cauze pentru care teleormănenii au avut nevoie de ambulanțe. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.