Eveniment

Solicitări mai puţine la ambulanţă. Situaţia se poate schimba odată cu răcirea vremii

În perioada 19 – 22 septembrie 2014, Serviciul de Ambulanţă Teleorman a fost solicitat de 372 de cetăţeni ai judeţului, un număr mai mic comparativ cu finele săptămânii trecute. Este adevărat, scăderea numărului solicitărilor nu este semnificativă. Cele mai frecvente solicitări au vizat afecţiuni cardiovasculare, respiratorii, gastroenterologice, copii bolnavi, stări de inconştienţă sau traumatisme produse prin cădere accidentală ori lovire. Nu au lipsit solicitările pentru tentativele de suicid, agresiuni sau alte violenţe, muşcăturile de animale sau de insecte.

Medicii spun însă că această situaţie se va schimba odată cu răcirea vremii, când apar bolile sezoniere, care afectează, în special, căile respiratorii superioare: nasul, faringele, laringele şi traheea. Frecvenţa îmbolnăvirilor se aşteaptă a creşte în principal în rândul copiilor, în colectivitate mai ales.

Cel mai des apar rinitele care, în general, sunt virale şi se manifestă prin tensiuni sub ochi şi în cap, o uşoară alterare a stării generale şi secreţii nazale. Rinitele se pot trata cu dezinfectante antivirale şi dezinfectante nazale. Pot apărea însă unele complicaţii, sinuzite, la copii şi la vârstnici, la persoanele care au o stare imunitară deficitară, la cei care consumă alcool şi la cei care nu respectă regulile de igienă.

Cea mai bună modalitate pentru a preveni apariţia răcelii la copii şi nu numai este spălatul corect pe mâini.Majoritatea răcelilor se transmit prin contactul manual. De exemplu, un copil răcit tuşeşte sau îşi suflă nasul, apoi atinge un copil sănătos. Răceala se mai transmite şi prin intrarea în contact cu balustradele, mânerele de uşi, cărţile, creioanele etc. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.