Economie

Solicitări de modificare a Legii Dialogului Social

Ioan DUMITRESCU

Stopaţi jaful asupra economiei româneşti!

Susţineţi interesul naţional în negocierile cu FMI, BM, CE!

Păstraţi puţinele locuri de muncă şi încercaţi să creaţi altele!

Deschideţi calea Dialogului cu partenerii sociali!

Creaţi politici stimulative pentru mediul privat care să relanseze economia!

Stopaţi cheltuirea iraţională a banilor publici!

Modificaţi de urgenţă Legea pensiilor în sensul diferenţelor grupelor de muncă I şi II în reducerea vârstei standard de pensionare!

Pe data de 2 octombrie 2012, Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel Alfa”, Uniunea Sindicală Teritorială Filiala Teleorman a înaintat o adresă către Instituţia Prefectului, în atenţia prefectului Zorinel Niculcea, de altfel şi preşedintele Comisiei de Dialog Social, în care solicitau convocarea respectivei comisii.

Preşedintele Sindicatului Cartel Alfa-Teleorman îşi arăta nemulţumirea pentru faptul că nu a fost respectat protocolul din data de 28.02.2011 dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta, pe de o parte, şi cele cinci Confederaţii Sindicale (Cartel Alfa, CSDR, BNS, CNSLR Frăţia şi Meridian). În protocolul respectiv cei doi copreşedinţi USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu se angajau că odată ajunşi la putere vor modifica Legea 62-Legea Dialogului Social.

Ion Ilie, preşedintele Cartel Alfa Teleorman, afirmă: “Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu, cât şi premierul Victor Ponta tergiversează modificarea Legii Dialogului Social sub pretextul că Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Camera de Comerţ Americană trebuie să dea girul pentru ca această modificare să se producă. Cert este că Confederaţia Angajatorilor Străini numără aproximativ 100 000 de salariaţi şi fac presiuni către FMI, BM, CCA ca legea respectivă să nu fie modificată. E normal ca o mână de oameni să-şi impună punctul de vedere, ţinând cont de faptul că în România mai sunt încă 4,5 milioane de angajaţi? Nu e normal ca aceste instituţii să dicteze condiţii de salarizare şi chiar condiţii de muncă, iar Guvernul să nu apere angajatul român.

Cred că nu este târziu ca promisiunile făcute de cei doi lideri USL să fie puse în operă. Considerăm că fără “ajutorul” dat de cele cinci confederaţii sindicale, USL nu putea să ajungă la putere, şi considerăm că este obligaţia Guvernului Ponta de a susţine interesul naţional în negocierile cu FMI, BM, CE. Să nu uite că peste aproximativ două luni vor veni alegerile parlamentare şi vor avea nevoie de sprijinul nostru”.

Ion Ilie mai susţine că în acest sens Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa Teleorman a organizat în aproape toate judeţele ţării mitinguri şi pichetări cu tema modificării Legii Dialogului Social. Spre ruşinea celor de la Alfa Teleorman în judeţul nostru nu s-a reuşit declanşarea nici unui miting sau pichetări, în schimb s-a solicitat Instituţiei Prefectului convocarea unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, prefectul Zorinel Niculcea promiţând că va încerca să influenţeze pozitiv (?) modificarea Legii 62, aşa cum s-a promis în protocolul din februarie 2011.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Edi Oprea, a declarat că Vlad Vasile lucrează la convocarea Comisiei de Dialog Social, care este posibil să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.