Politic

Solicitarea prefectului de acordare a gratuității la parcare refugiaților ucraineni, respinsă din start / Proiectul de hotărâre nici nu a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Alexandria

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului local Alexandria de luni, 14 martie, pe lângă unicul proiect de pe ordinea zi, referitor la desemnarea reprezentanților Consiliului Local al municipiului Alexandria în comisia de evaluare a probei de interviu la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, sesiunea ianuarie-aprilie 2022, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Alexandria, consilierii locali liberali au solicitat suplimentarea ordinii de zi cu un alt proiect de hotărâre care să reglementeze acordarea de gratuitate la parcare pentru cetățenii refugiați din Ucraina și care au venit cu autoturismele personale în Alexandria. Inițiativa îi aparține prefectului de Teleorman, Haralambie Epure, care, de altfel, a transmis și o solicitare în acest sens către Consiliul local Alexandria, și care argumentează demersul prin dorința de facilitare a accesului cetățenilor ucraineni la instituțiile publice de pe raza municipiului reședință de județ, în cazul în care au de rezolvat formalități legale, ținând cont, totodată, de faptul că aceștia oricum întâmpină dificultăți legate de diferențele lingvistice.

“În contextul în care numărul refugiaților din Ucraina continuă să crească, considerăm că sunt necesare a fi întreprinse în continuare măsuri de sprijin și asistență umanitară pentru cetățenii străini sau apatrizii afectați de acest conflict și care au ajuns pe teritoriul României”, se arată în adresa transmisă de Instituția Prefectului Județului Teleorman către Consiliul local Alexandria.

Proiectul consilierilor liberali nu a apucat să intre, însă, nici măcar în dezbaterea consiliului, secretarul general al municipiului Alexandria refuzând să suplimenteze ordinea de zi, pe motiv de nelegalitate.

Deși Codul administrativ prevede că suplimentarea ordinii de zi se face numai pentru probleme urgente, aceasta ține numai de oportunitate și nu de legalitatea unui proiect. Consilierii liberali au propus fie suspendarea ședinței astfel încât să poată fi obținute avizele comisiilor de specialitate, fie ca proiectul să fie înscris pe ordinea de zi, chiar și fără raportul compartimentului de specialitate și avize, iar apoi supus votului Consiliului local. Ambele variante au primit refuz, proiectul neintrând pe ordinea de zi.

De remarcat este faptul că municipalitatea a fost de acord cu un demers similar, în urmă cu ceva timp, când s-a hotărât acordarea a trei luni de gratuitate la parcare în municipiul Alexandria pentru persoanele care donează sânge. Inițiativă salutară, de altfel, care nu s-a mai împiedicat, însă, de atâtea comitete, “comiții”, avize și rapoarte, poate datorită faptului că inițiatorii nu erau liberali.

2 Comments

  1. observator

    Asa si ? Ce sa facem ? Sa ne punem pe jelit de ce iti este tie rusine? Sau esti PNL-ista?

  2. Mi-e rușine ca sunt alexandrean

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.