Social

Șoferi sub influența alcoolului la volan

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.415  lei, au reținut 1 permis de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Astfel, joi, 6 aprilie a.c., ora 09.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au  depistat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiului Turnu Măgurele, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
La ora 20.50, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Crângu au depistat un bărbat în vârstă de 71 de ani, din comuna Lisa, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în comună, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
La ora 22.44, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Salcia, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 653, în comună, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză,  a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
La 23.22, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Mârzănești, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, în comună, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză,  a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.