Eveniment

Șoferi prinși băuți la volan pe drumurile din județ

Polițiștii teleormăneni au intervenit, în perioada 12 – 14 februarie, la peste 190 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 180 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, transmite Poliția Teleorman.

Pe de altă parte, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 180.000 de lei, au reținut 41 permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice, dintre care opt de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna Dobrotești care conducea un autoturism pe DC 45, pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii din Turnu Măgurele au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului în cazul unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitate, depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 52, prezentând halenă alcoolică. În cazul acestuia, rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în Vârtoape, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 703, pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

Pe parcursul anului trecut, în urma activităților desfășurate pe linia siguranței rutiere, polițiștii teleormăneni au constatat 696 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care nu mai puțin de 130 privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.