Eveniment

Șoferi băuți la volan, depistați de polițiștii teleormăneni

În urma activităților preventive desfășurate în 24 de ore, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 43 sancțiuni contravenționale în valoare de 22.990  lei, au reținut 8 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Dintre acestea, 27 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancțiune pentru telefon mobil, 2 sancțiuni pentru alte abateri, 5 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță.
Duminică, 10 iulie a.c., orele 08:06, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 504 pe raza municipiului, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În aceeași zi, orele 10:55, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Nanov au depistat un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 612 pe raza comunei Călinești, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Tot duminică, 10 iulie a.c., orele 20:11, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Crângu au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Salcia, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 653, pe raza comunei Salcia, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată acesta refuzând  recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunile de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului” și “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.