Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, dr. Emilia Boldeanu, în cea de-a opta săptămana de supraveghere se observă o uşoară creştere a infecţiilor respiratorii acute: rinită, sinuzită, faringită şi alte infecţii până la nivelul pulmonar. La nivelul judeţului Teleorman, în ce priveşte infecţiile respiratorii, pe categorii de vârstă, în cazul copiilor de până la un an, au fost diagnosticate 64 de cazuri, dintre care 17 au fost internate. În cazul copiilor de la 2 până la 4 ani au fost diagnosticate 123 de cazuri, dintre care 6 au fost internate, la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani au fost diagnosticate 153 de cazuri cu 13 internate, în ce priveşte populatia activă cu varste între 15 şi 49 ani au fost identificate 84 cazuri cu 3 internate, la categoria de varsta între 50 şi 64 ani s-au diagnosticat 37 de cazuri şi au fost făcute 5 internări, iar la categoria de vârstă de peste 65 de ani au fost diagnosticate 32 cazuri din care a rezultat o internare.
Ca pneumonii, pe categorii de vârstă, au fost înregistrate: 34 de cazuri cu 22 internate, în cazul copiilor de până la un an, în cazul copiilor între 2 şi 4 ani au fost identificate 43 cazuri, dintre care 20 au fost internate, în cazul categoriei de vârstă cuprinse între 5 şi 14 ani au fost diagnosticate 23 cazuri, dintre care 7 internate, la populaţia activă cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, au fost înregistrate 22 cazuri, dintre care 6 au fost internate, la categoria de vârstă cuprinsă între 50 şi 64 de ani s-au înregistrat 8 cazuri cu 4 internate, iar la persoanele de peste 65 ani s-au înregistrat 13 cazuri cu 7 internări.
Potrivit dr. Emilia Boldeanu, o categorie care trezeşte interesul autorităţilor este cea reprezentată de copiii de până la un an în cazul cărora, deşi cazurile diagnosticate sunt puţine la număr, severitatea duce la internarea într-un procent mai mare. Ca măsură de prevenţie, în cazul copiilor de până la un an, mamelor li se recomandă să nu meargă cu ei în comunitate, iar, în cazul în care observă că micuţii prezintă simptome ale virozelor, să se adreseze medicilor de familie.
Ca o recomandare generală pentru toate categoriile vizate, purtătorul de cuvânt al DSP Teleroman a precizat că este necesară prezentarea la medic şi că nu este recomandată administrarea de antibiotice în cazul virozelor.
În acest moment, în judeţul Teleorman, nu este diagnosticat niciun caz de gripă în cele două luni de supraveghere. Referitor la gripă, dr. Emilia Boldeanu a precizat că, în această săptămână, a venit a doua tranşă de vaccin antigripal, în acest moment judeţul Teleorman dispunând de peste 10.000 de doze de vaccin antigripal, campania de vaccinare a început iar medicii de familie şi spitalele au primit dozele necesare vaccinării.