Politic

Situaţia financiară a Primăriei Videle a început să se echilibreze

Carmen Dumitrescu

Imediat după ce actualul deputat, Lucian Militaru, a părăsit Primăria Videle în favoarea tânărului şi neexperimentatului Nicolae Bădănoiu, a început să iasă la iveală o situaţie financiară foarte neplăcută a acestei instituţii. Mai mult, noul primar avea să afle că resursele locale ale oraşului Videle au fost utilizate în mod iraţional, astfel că nu mai departe de vara trecută, în Videle erau amanetate până şi băncuţele din parc. La momentul preluării mandatului, primarul Bădănoiu s-a confruntat cu o situaţie deloc fericită, în contextul în care a conştientizat că instituţia pe care urma să o conducă avea datorii în valoare de 206 miliarde de lei. La data cu pricina, s-a făcut o solicitare la Curtea de Conturi pentru elucidarea situaţiei şi a modului în care fostul primar, Lucian Militaru, cheltuise atâţia bani fără a ţine cont de faptul că Videle este un oraş care aspiră, în mod firesc, la dezvoltare şi modernizare.

Noul primar şi-a luat încă de pe atunci angajamentul de a readuce oraşul pe linia de plutire şi de a diminua din datoria publică uriaşă a videlenilor: “Eu cred că oamenii au înţeles ceea ce s-a întâmplat la Videle şi acum eu fac tot posibilul, deşi nu am experienţă, ci numai intenţii bune, să readuc acest oraş pe linia de plutire. Din punctul meu de vedere, cred că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la nivel naţional şi nu e posibil ca aceşti oameni să fie lăsaţi în pace, ei ar trebui să plătească pentru felul în care au gestionat resursele publice”.

Totuşi, fără a păstra foarte multă vreme ranchiuna împotriva fostei administraţii, Bădănoiu, ajutat de europarlamentarul Viorica Dăncilă şi consilierul judeţean Eugen Ovidiu Vlad, a reuşit să se orienteze în direcţia gesturilor constructive şi iată că, în jumătate de an, el a reuşit să reducă din datoria lăsată de precedesorul său la aproximativ 70 de miliarde.

De asemenea, Bădănoiu a declarat că, din punctul său de vedere, este foarte important ca în acest moment să se poată aduce această datorie la 0 şi să se înceapă procesul de dezvoltare propriu-zisă a acestui oraş: “Vă spun sincer, la început când am văzut ce datorii erau acolo şi cum se făcuseră lucrurile de către fostul primar, am fost chiar speriat. Nu ştiam cum să găsim resurse pentru a reduce din datoria aceea uriaşă şi când vom putea începe să construim realmente ceva în oraşul Videle. Dar acum, după aproximativ şase luni de la preluarea atribuţiilor, pot spune că sunt optimist şi cred că oraşul Videle poate să se dezvolte, mai ales că situaţia financiară a primăriei a început să se echilibreze. Am redus acea datorie la mai mult de jumtătate şi am început chiar să construim câte ceva. Prin urmare, cred că începem să intrăm în normalitate şi în oraşul Videle şi nu pot decât să sper că efectele concrete ale efortului pe care eu şi echipa mea îl facem se vor vedea într-un termen relativ scurt”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.